Eet Geen Dierendag

Aankomende dinsdag, 4 oktober, is het weer zover! Het is dan Werelddierendag. Dierendag is de dag dat we allemaal extra aandacht hebben voor het welzijn van dieren. Vaak zijn we op dierendag extra lief voor onze huisdieren. We lopen een extra rondje met de hond of geven onze katten en konijnen een lekker snoepje. Maar hoe zit het nu met de dieren in de vee-industrie? Staan we ook stil bij hen?

Wakker dier heeft sinds een aantal jaar een hele mooie actie op 4 oktober. Zij hebben er namelijk 'Eet Geen Dierendag' van gemaakt. Wakker Dier vindt het belangrijk dat mensen, juist op Dierendag, beseffen dat het anonieme stukje vlees op hun bord eigenlijk een dier is. Een dier dat net als een hond of een kat behoefte heeft aan buitenlucht en wat extra aandacht. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor vlees met een welzijnskeurmerk zoals het Beter Leven keurmerk. Maar op dierendag moet het toch wel lukken om één dagje vegetarisch te eten?

Ik doe in ieder geval mee! En niet zomaar! Ik kies er dinsdag voor om een hele dag veganistisch te eten. Vegetarisch eten doe ik al heel vaak, maar ik merk dat ik eigenlijk best  afhankelijk ben van dierlijke producten. Kwark, eieren en kaas eet ik dagelijks. Dinsdag ga ik de uitdaging aan en eet ik de hele dag plantaardig.

Hieronder geef ik jullie nog wat tips voor dinsdag. Ik zou het echt super vinden als zo veel mogelijk mensen meedoen met 'Eet Geen Dierendag'! Laten jullie even weten in de comments of jullie zelf ook meedoen? Ik ben heel erg benieuwd!

 

Ontbijt

Mijn ontbijtjes zijn eigenlijk altijd wel vega. Ik hou echt niet van vlees in de ochtend. Zelf kan ik echt genieten van een bakje kwark met vers fruit en deze heerlijke granola. Of wat dacht je van een lekkere smoothie?  Ik denk dat ik zelf gewoon een smoothie maak dinsdag. Smoothies kun je heel makkelijk plantaardig houden.

Lunch

Als lunch kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lekkere salade. Maar een boterham kan ook prima vegetarisch. Besmeer hem lekker met hummus en wat gegrilde groenten. Of kaas en tomaat vind ik ook altijd een hele lekkere combi! Ik kies dinsdag denk ik voor de boterham met hummus. Of pindakaas! Dat kan natuurlijk ook. 

Diner

Op deze website staan genoeg heerlijke vegetarische recepten! Deze ravioli ovenschotel blijft mijn favoriet. Zelf kies ik dinsdag voor een lekkere curry. Met de kipstukjes van Vivera is deze helemaal plantaardig!

Tussendoor

Tussendoor zijn er natuurlijk ook ontzettend veel vegetarische opties. Zelf neem ik graag een stuk fruit met een handje gemengde noten. Of wat ik ook heel lekker vind, zijn groenten in reepjes gesneden met wat hummus om te dippen! En dan zijn er natuurlijk nog tal van ongezondere snacks die ook gewoon vegetarisch zijn. Wist je dat de pure variant van Tony's Chocolonely zelfs helemaal veganistisch is? Deze heb ik dinsdag sowieso in huis! Je kunt dit weekend ook dit heerlijke bananenbrood bakken. Dan heb je helemaal een lekker tussendoortje!

Bron: https://www.wakkerdier.nl/