Citroenrasp maken

Gebruik je ook vaak wat citroenrasp in je bakrecepten? Dan is dit de tip voor jou! Ik vind citroen een heerlijke toevoeging aan mijn baksels. Het maakt het geheel net even wat frisser. Maar vaak gebruik ik maar een klein beetje en dan zit ik vervolgens met half geraspte citroenen... Sinds ik heb ontdekt hoe je zelf citroenrasp maakt voor in een potje, doe ik niet anders meer! Het is een super makkelijk trucje en je citroenrasp is daarbij ook nog eens heel lang houdbaar. Benieuwd naar hoe je citroenrasp maakt? Kijk dan mee! 

Het is dus echt een fluitje van een cent. Je hebt eigenlijk maar drie dingen nodig. Zorg er wel voor dat je biologische citroenen gebruikt. Je wil geen rare nasmaak aan je citroenrasp... Voor het glazen potje heb ik een leeg potje pesto gebruikt. Deze zet ik dan in de vaatwasser en daarna zijn ze perfect voor de citroenrasp!  


Voor 1 potje citroenrasp 

Ingrediënten:
3 biologische citroenen
4 à 5 tl kristalsuiker

Benodigdheden:
Glazen potje met deksel  
Rasp 

 

Bereidingswijze:
Rasp de citroenen. Zorg ervoor dat je alleen de gele schil raspt. Het witte deel is bitter! 

Doe de rasp van de citroenen in het potje en voeg de suiker toe. Doe dit een beetje op gevoel. Je moet ongeveer evenveel suiker toevoegen als de citroenrasp.

Doe de deksel op het potje en schud goed heen en weer. Laat het mengsel een uurtje buiten de koelkast staan en je citroenrasp is klaar! Bewaar het potje vanaf nu gewoon in de koelkast. Je kunt het heel lang bewaren.

Zo makkelijk is het dus! Ik gooi nooit meer citroenen weg met de schil er nog aan. Als ik een citroen gebruik, rasp ik deze eerst en maak ik er citroenrasp van. Het is in allerlei gerechten te gebruiken. Bij groenten uit de oven, in de yoghurt of kwark, in een smoothie, noem het maar op! Heerlijk om altijd bij de hand te hebben. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.