Gezond eten met een klein budget

Als student weet ik heel goed hoe het is om elke week boodschappen te doen met een klein budget. Ik had graag de lotto gewonnen, maar helaas is dat me nog steeds niet gelukt. Om zo veel mogelijk geld over te houden aan het einde van de maand, bespaar ik als eerst op mijn boodschappen. Hier valt vaak veel te winnen! Toch wil ik wel gewoon lekker gezond kunnen eten. Gezond eten is in mijn ogen ontzettend belangrijk. Het lijkt soms of deze twee dingen niet goed te combineren zijn; gezonde producten zijn nu eenmaal duurder dan de ongezonde varianten. Zo kost speltbrood bijvoorbeeld meer dan een halfje wit. Toch heb ik inmiddels wat trucjes gevonden om gezond eten zo betaalbaar mogelijk te maken. Hieronder wil ik ze graag met je delen!


Kookworkshop in Sri Lanka

Van te voren dacht ik dat de Sri Lankaanse keuken erg op de Indiase keuken zou lijken, maar dit is dus helemaal niet zo! Het is echt heel anders. Ik heb in elke homestay wel meegekeken met de koks (super lieve vrouwtjes die het maar wat leuk vonden dat ik dit wilde), maar toen we bij de Matey Hut in Ella deze Cooking Class zagen staan voor 3000 LKR (16,61), moest en zou ik dit ook nog doen. Achteraf zijn mijn vriend en ik heel blij dat we dit hebben gedaan en ik ga je in deze blogpost vertellen waarom. Zie deze 'tip' gewoon als een algemene tip om een leuke kookworkshop te volgen in Azië. Ik hoop dat ik je enthousiast kan maken! 


Culinaire souvenirs uit Frankrijk

Vorig jaar heb ik met mijn vriend een rondreis gemaakt door Zuid-Frankrijk. Als student Franse Taal en Cultuur is dit natuurlijk de ultieme vakantiebestemming! We zijn begonnen in Marseille en zijn toen via de Provence, de kust en Montpellier naar Bordeaux gegaan. Het was een geweldige reis! We hebben super veel gezien en gedaan, maar ook heerlijk aan het strand gelegen en natuurlijk lekker gegeten. In dit artikel wil ik jullie laten zien wat ik zoal meeneem uit Frankrijk aan culinaire souvenirs. Er zijn namelijk een paar dingen die absoluut mijn koffer in moeten. Het is een flinke lijst, dus ik zal jullie niet langer ophouden. ;-)