Workshop bakken met Menno

Afgelopen zondag ben ik met een vriendin naar het LINDA. festival geweest. Ze had gezien dat er een workshop 'Bakken met Menno' werd georganiseerd en hier moesten wij natuurlijk bij zijn! Menno is de winnaar van Heel Holland Bakt 2014. Wie dit programma net als ik op de voet heeft gevolgd, weet natuurlijk over wie ik het heb. Menno met zijn 'signature baard' bakt de sterren van de hemel. We hadden zo veel zin in deze workshop! Benieuwd wat we ervan vonden? Lees dan mee!   

De workshop vond plaats in de LINDA. kookstudio. Deze studio werd mede mogelijk gemaakt door Bosch. Er stonden dus een aantal super-de-luxe Bosch keukens in de studio. Het was allemaal heel gezellig aangekleed. De bakvormen en andere benodigdheden waren allemaal al netjes neergelegd. Bij binnenkomst mochten we meteen een schort pakken. Dit schort was voor onszelf en mochten we mee naar huis nemen. Super leuk! Menno liep al rond in de studio en schudde ons vrolijk de hand. Hij is nog veel langer in het echt dan op de tv! ;-)  

Uiteindelijk waren we met zo'n 25 à 30 vrouwen. Een klein groepje dus! We namen plaats aan een lange picknicktafel waar Menno ons zou vertellen wat de bedoeling was. Menno is echt ontzettend vriendelijk en iedereen had er zin in. We moesten groepjes vormen van 5 à 6 vrouwen. Samen zouden we dan twee identieke baksels gaan maken.

Natuurlijk waren we super benieuwd naar het recept! Het ging om Menno's 'Red Velvet Cheesecake Redheads'. We kennen allemaal de brownie wel. Net als de blondie is deze redhead een variant op de brownie. Het zijn roodgekleurde brownies, met een lichte chocolade- en vanillesmaak. Bovenop zit een swirl van cheesecake. Het meest bijzondere aan het recept vond ik dat er een chilipeper doorheen ging. Dit had ik nog nooit toegevoegd aan een zoet baksel! Echt een heel leuk en nieuw recept dus. 

Na een wat stroeve verdeling van ons groepje (het blijft vrouwen onder elkaar natuurlijk...), zijn we begonnen met het recept. We zaten uiteindelijk met twee super gezellige vrouwen! Alles ging in goede harmonie en we hadden het heel leuk met elkaar. Menno liep rond in de studio om iedereen te helpen en om tips te geven. Ik heb er echt heel veel van opgestoken. Het resultaat mocht er dan ook zeker wezen! Onze redheads waren uitgekozen om op de foto te gaan voor Bosch.   

De redheads waren zo lekker! Ze lijken dus op een Red Velvet maar toch proef je ook cheesecake. De chilipeper zorgt voor een heel lekkere twist. Ik vond ook de frambozen heel goed passen in het recept. Ik ga ze zeker nog eens thuis maken!   

Op het LINDA. festival was er ondertussen een sessie 'Gymmen met Arie Boomsma' gaande. Arie kwam na afloop even een kijkje nemen in de kookstudio. Dit fotomoment wil ik jullie niet onthouden... ;-)  

Na de workshop was er de mogelijkheid om Menno's boek te kopen en deze te laten signeren. Dit heb ik natuurlijk gedaan. Vooral na deze workshop ben ik helemaal fan!

We hebben echt een ontzettend leuke dag gehad. De workshop was zeer geslaagd en we hebben er ook echt wat van opgestoken. Menno deed het allemaal heel leuk. Hij is ontzettend vriendelijk en vond het alleen maar gezellig om hier en daar te helpen. Een dikke aanrader dus, deze workshop! 

Benieuwd naar het recept van de redheads? Klik dan hier!

 

Beoordeling (1-10): ♥♥♥♥ (10)  

Reactie plaatsen

Reacties

Cees Opermeer
3 jaar geleden

Wanneer maar je voor Oop iets lekkers