Paviljoen Zeezicht in Castricum

Samen met mijn vriend en de familie zijn we afgelopen week uit eten geweest bij paviljoen Zeezicht in Castricum. Het is een erg gezellig tentje en je zit er lekker aan zee. Benieuwd wat we ervan vonden? Lees dan mee!  

Er hangt een fijne sfeer in paviljoen Zeezicht. De bediening is erg vriendelijk en zo voel je je meteen welkom. We kregen een plekje aan het raam toegewezen. Hier waren we blij mee want het uitzicht was echt geweldig! Het menu was niet heel uitgebreid maar dat verwacht je ook niet van een strandpaviljoen. Er stonden 3 vegetarische hoofdgerechten op de kaart maar het was geen probleem voor de keuken om wat anders te maken. Zo konden de asperges van de dag ook prima vegetarisch gemaakt worden.  

Als voorgerecht bestelden mijn vriend en ik de 'Pappadum Halloumi' om te delen. Dit was sowieso al geen enkel probleem. We kregen er meteen een tweede bord bij geserveerd. De pappadum was gevuld met een soort bulgur salade. Bovenop de salade lagen gegrilde courgette en gegrilde halloumi. Het voorgerecht was echt heel erg lekker! Alles was goed op smaak en het was ook een bijzondere combinatie. Een aanrader!

Als hoofdgerecht bestelde ik zelf de 'Paddo Pasta' (ja, ik vond het ook een ietwat rare naam) en mijn vriend nam de 'Vegaburger'. De pasta was simpel maar erg lekker! Het was dus een pasta met een roomsaus van paddenstoelen. Er zat ook wat courgette in de pasta en er waren tomaatjes uit de oven bij geserveerd. De saus was heel goed bereid! De rucola en de tomaatjes maakten het geheel heel fris. Zo werd het toch een lekkere strandpasta.

De vega burger viel helaas wel een beetje tegen. De burger zelf was goed een had ook lekker veel smaak. Eindelijk eens niet zo'n droge vega burger! Hij was mals, voor zover een vega burger dat kan zijn, en hij was een beetje Mexicaans gekruid. Echt heel lekker! Hoe de burger verder geserveerd werd, was wel een beetje jammer. Hij was gewoon op een broodje geknald en er was wat friet bij gedaan. Er stond bij dat er gegrilde groenten op de burger zaten maar die konden we niet echt ontdekken. Misschien waren ze die vergeten? De friet met mayo was wel erg lekker! Alleen een beetje weinig. Maar misschien lag dat wel aan ons... ;)         

Aangezien we niet heel vol zaten door die paar frietjes, besloten we nog lekker een nagerecht te nemen. We namen de 'Limoncello'. Er waren wijnglazen gevuld met limoncello, en daar lagen dan 2 bollen citroen sorbetijs in. O ja, en ook wat witte chocolade! Het toetje was echt super lekker. Ik vond het zo een leuk idee! Het is natuurlijk heel simpel maar het ziet er zo feestelijk uit. Het was een heel fris nagerechtje. Ik denk dat ik het thuis ook een keer ga maken. Een ideaal toetje voor als je gasten hebt!

Ik ben eigenlijk wel heel positief over paviljoen Zeezicht. Meestal draait het bij restaurants aan zee toch om de vis en om het vlees. Hier was vega echter geen enkel probleem. De pappadum en de pasta waren heel erg lekker. De bediening deed erg hun best voor ons en gerechten konden zonder probleem aangepast worden. Dit heb ik wel eens anders meegemaakt! Als we extra friet hadden gevraagd, hadden we die ook zeker gekregen. Ik vind het dus zeker een aanrader voor als je een keer lekker (vegetarisch) uit eten wil in Castricum!

 

Beoordeling (1-10): ♥ (7)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.