Me Naam Naan in Amsterdam

Zaterdag ben ik samen met mijn vriend een dagje naar Amsterdam geweest. We zijn naar 'Het Verlangen' geweest in de bioscoop en daarna besloten we lekker uiteten te gaan. Super gezellig! De tante van mijn vriend had ons al een tijdje geleden gewezen op het Thaise restaurant Me Naam Naan. We hadden allebei zin in Thais en dus gingen we op pad. Benieuwd wat we van het restaurant vonden? Lees dan mee!  

Me Naam Naan ligt een beetje verstopt in een straatje aan de Nieuwmarkt. De straat heet de Koningsstraat en ligt dus lekker centraal. Normaal gesproken zouden we er zo voorbij gelopen zijn, dus we waren blij met de tip van tante Meta! Het interieur van het restaurant is simpel. Meer kan ik er eigenlijk ook niet echt over zeggen... Er hangen wat Thaise kunstwerken aan de muur, maar verder is het niet heel erg aangekleed. Toch heerst er een gezellige sfeer in het restaurant. De bediening zag er op en top uit! Helemaal in Thaise stijl. De ober was super aardig en het Thaise vrouwtje die de drankjes deed, was te lief voor woorden. Een hele leuke ontvangst dus. 

Mijn vriend kon het niet laten om een Thais biertje te bestellen. Hij nam een Singha biertje en vond hem 'oké'. Het was niet heel bijzonder, maar paste wel goed bij het eten. Ik zelf nam er een lekker wijntje bij. Maar goed, over naar het eten. Daar draait het ten slotte allemaal om! Me Naam Naan heeft een erg uitgebreide kaart met allerlei verschillende Thaise specialiteiten. Ze serveren ook menu's van een aantal gerechten tegen een vaste prijs. Wij kozen natuurlijk voor het vegetarische menu. Super fijn trouwens, dat ze deze op de kaart hebben staan! Het menu bestond uit een soep vooraf, maïskoekjes, gefrituurde groenten, rijst, gebakken rijst, een groene curry, een koolsalade en tofu met groenten in een lichte sojasaus. Als dessert kun je kiezen tussen ijs of koffie/thee met een Thaise Brandy. 

Vooraf kregen we een 'Tom Khaa Het Fang'. Dit is een pittige soep met kokosmelk, citroengras en paddenstoelen. Deze soep was echt ge-wel-dig! Het was een zoete soep in een romige kokosbouillon. De paddenstoelen waren ook erg bijzonder. Het waren zeker geen alledaagse paddenstoelen. We waren allebei meteen enthousiast over ons voorafje. Deze soep is een hele dikke aanrader!

Als tussengerecht kregen we maïskoekjes met gefrituurde groenten in een soort zakje. De gerechten heten 'Khanom Tjip Tod' en 'Tod Man Kauw Phoot'. De maïskoekjes hadden een lichte anijssmaak. Heel erg lekker! Je proefde de maïs ook echt heel goed terug. Er zaten grote stukjes maïs in de koekjes. De groentebundeltjes werden geserveerd met een zoetzure saus. Ook dit gerecht was wederom een succes! 

Het hoofdgerecht bestond uit twee soorten rijst en drie bijgerechten. Links zie je de koolsalade. Deze heet 'Yam Kalampi' op de kaart en heeft ons heel positief verrast! Bij een koolsalade kregen wij een heel ander idee, maar dit was dus ook gewoon een soort curry. De saus leek een beetje op een soort zoetzure pindasaus. Erg lekker! Mijn vriend vond dit het beste gerecht van de avond. In het midden zie je de groene curry met tofu. Op de kaart heet deze 'Kaeng Khieaw Waan Tauhoe'. De curry was super  romig en had een heerlijke anijssmaak in combinatie met citroengras. Dit was mijn favoriet! Ik moet wel een kanttekening maken bij deze twee gerechten... Wat waren ze pittig! Jeetje mina... Natuurlijk zijn mijn vriend en ik niks gewend, maar ik wil je toch als tip geven om te vragen om 'not spicy'! Het erge was dat de gerechten zo lekker waren dat je maar door blijft eten... Op een gegeven moment stonden we allebei letterlijk in de fik. 

Gelukkig was daar dan het meest rechtse gerecht om ons te redden. Dit was de 'Tahoe Pad Bai Kraprauw'. Deze tofu met groenten was bereid in een heerlijke zoete en milde sojasaus. Heel erg lekker! We waren blij dat dit gerecht er was om ons wat afkoeling te bieden... ;-)

Ondanks de pittigheid, helemaal op! Zie je de pepers liggen? Mijn vriend had er hier ook nog een paar van opgegeten... Echt niet goed! Ik heb de groene curry thuis nagemaakt. Ik kon hem maar niet vergeten! Hier kun je het recept lezen. 

Als toetje gingen we allebei voor het ijs. Ook al hadden we hier al geen beste verwachtingen bij, viel het ons toch een beetje tegen. Het smaakte goed hoor, daar niet van! Maar er was letterlijk alleen een bolletje vanille ijs met wat slagroom en kant-en-klare aardbeiensaus op een bord gelegd. Ik zou volgende keer toch voor de thee gaan. Ook omdat we eigenlijk al super vol zaten... Bij Me Naam Naan krijg je goede porties geserveerd! 

Al met al hebben we absoluut genoten van de ervaring in dit Thaise restaurantje. Het eten was super goed! Pittig, maar echt heel erg lekker. Het toetje viel wat tegen, maar ach... Welk Aziatische restaurant heeft er nou wel goede toetjes? Ben je in de buurt van de Nieuwmarkt en zoek je een goed restaurant, waar je lekker vegetarisch kunt eten? Me Naam Naan is zeker een aanrader! 

 

Beoordeling (1-10): ♥♥♥ (8)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.