Eatmosfera in Amsterdam

Gister ben ik samen met mijn vriend uit eten geweest in Amsterdam. Meestal vergeet ik foto's te maken uit enthousiasme, maar dit keer was ik in vorm! Aangezien het restaurant heel centraal gelegen is en ik het een enorme aanrader vind, besloot ik er maar een review van te maken. Kijk je gezellig mee?

Bron: www.tripadvisor.ie

Eatmosfera is een klein Italiaans restaurantje aan de Korte Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Vanaf het Rembrandtplein loop je er in twee minuutjes naar toe. Het restaurant heeft een gezellige inrichting en een erg vriendelijke bediening. De meeste medewerkers kwamen ook daadwerkelijk uit Italië. Toen we een vraag hadden over een gerecht op de kaart, gaf de ober vriendelijk antwoord in een taal die meer op Italiaans dan op Nederlands leek. Super leuk!

Dan over naar het allerbelangrijkste van de avond: het eten. Eatmosfera heeft een kleine kaart, maar in elke sectie van het menu is minstens een vegetarisch gerecht te vinden. Als voorgerecht namen we de "Caprino al forno", oftewel de geitenkaas uit de oven. De geitenkaas smolt werkelijk op je tong en hij werd geserveerd met honing, amandelen en geroosterde groenten. Echt een perfecte combinatie van smaken en texturen. Heerlijk!

Als hoofdgerecht bestelden we de "Ravioli ripieni di ricotta" en de "Pizza verdure grigliate". Wij vinden het altijd leuk om de gerechten dan te delen. Zo halverwege switchen we dan stiekem van bord. Ja, je bent een foodlover of je bent het niet!

De ravioli heeft me echt heel positief verrast. Dit was zeker geen simpele ravioli met een standaard ricottavulling. Er zaten zoveel verschillende smaken in dit gerecht! Een vleugje citroen, Parmezaan en een heerlijke salieboter vormden een ware smaakexplosie. Een aanrader!

Mijn vriend was juist het meest enthousiast over de pizza. De korst vond hij zo lekker luchtig, zo had hij deze nog nooit geproefd! Ik moet zeggen dat het ook wel echt een kwaliteitspizza was. De geitenkaas, mozzarella en de gegrilde groenten maakten de pizza helemaal af.

En als je dan denkt dat het niet beter kan, wordt je toetje geserveerd... Wauw... Deze "Tiramisu" staat absoluut in mijn top 3 van beste Tiramisu's ooit! Zelfs de Tiramisu in Rome kan niet tippen aan deze. Er zitten drie lagen savoiardi in en toch is de Tiramisu super romig. Echt geweldig!  

Mijn vriend ging voor de "Sgroppino al limone". Deze heerlijke citroensorbet met Vodka en Prosecco viel bij hem ook zeer goed in de smaak. De Sgroppino was heel fris en hij had een heel mooie balans qua hoeveelheid alcohol. Hij dronk dus lekker weg.

Al met al hebben we echt ontzettend goed gegeten gisteravond! De prijs van de gerechten viel ons ook erg mee. Het is niet goedkoop, maar als je kijkt naar de kwaliteit van het eten, is het ook zeker geen duur restaurant. Als je in de buurt bent van het Rembrandtplein en je zoekt een leuk plekje om te eten, zou ik je dus zeker aanraden om naar Eatmosfera te gaan!

 

Beoordeling (1-10): ♥♥♥♥ (9)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.