Café Blond in Amsterdam

Zoals jullie inmiddels wel gemerkt hebben, ben ik een enorm grote fan van Blond Amsterdam. Mijn huis is net een mini-museum. Serviesgoed, textiel, agenda's, telefoonhoesjes... Noem het maar op of ik heb het hier staan! Nu spaar ik het ook al heel erg lang, dus dan mag het ook wel. (Dit is mijn standaard smoes als ik weer eens iets nieuws wil kopen.) Maar goed, Blond heeft dus sinds kort een Blond Café! Gelukkig is mijn moeder ook fan en samen gingen we afgelopen week op pad. Hoewel het nog een hele klus was om er te komen (de Ferdinand Bolstraat ligt op dit moment open), was het prima te vinden en hebben we er heerlijk gezeten. Benieuwd naar wat we ervan vonden? Lees dan mee!

Café Blond ligt dus aan de Ferdinand Bolstraat, om de hoek van de Blond Store. Ik vind de Pijp überhaupt een heel leuk stukje Amsterdam. Je vindt er de leukste terrasjes, winkeltjes en marktkramen. Mijn moeder en ik hadden bedacht om eerst even lekker over de Albert Cuyp te lopen en daarna naar de Blond Store te gaan. Helaas regende het best wel hard! Ons plan viel dus zeg maar letterlijk in het water... Uiteindelijk stonden we om elf uur al in de Store. We wilden eigenlijk al weer richting het station gaan, toen de verkoopster vroeg of we al in het Blond Café waren geweest. Dit vonden we een super idee! Zoals ik al zei, zit het café om de hoek van de store en is het heel makkelijk te vinden. Je moet alleen even weten waar je naar zoekt. Wij zochten naar een roze gevel en roze met groene letters, maar dat is dus niet zo!  

Net zoals de buitenkant heeft het café van binnen een 'rustige' Blond stijl. Er hangen overal bordjes en teksten, maar het is zeker niet too much. De kaart, de muren en de bar hebben allemaal leuke Blond accenten en het opvallendst is natuurlijk het serviesgoed! Er is ook een deel in het café waar je dingetjes kunt kopen, voor het geval je toch te enthousiast bent geworden.

Je kunt in het café ontbijten, lunchen, taartjes eten en zelfs high teaen. De kaart alleen al ziet er geweldig uit. Helemaal Blond! Aangezien het nog te vroeg was om te lunchen, bestelden we allebei een punt taart en een grote pot thee. Dit vond ik echt een super leuke optie. We kregen een Blond theepot op tafel en hebben hier heerlijk een paar koppen uit kunnen drinken. 

Als taartjes hadden we de appeltaart en de cheesecake besteld. Ze waren allebei echt super lekker! De cheesecake was romig en smaakte naar witte chocolade en citroen. De appeltaart was precies zoals een appeltaart moet zijn: smeuïg en niet te zoet. De lunchgerechten die er later voorbij kwamen, zagen er trouwens ook geweldig uit! Jammer dat we net even te vroeg waren.

Als je denkt dat het toppunt van de Blond stijl nu wel bereikt is, heb je het toilet nog niet gezien. Kijk nou hoe geweldig! Dit is toch te leuk? Als ze die wasbakken toch eens zouden verkopen... 

Ik vind het Blond Café zeker een aanrader. Ook als je niet zo'n fan bent als wij, kun je er nog steeds heerlijk eten en zitten. Ben je wel fan? Dan moet je er gewoon eens geweest zijn! Het is een ware Blond experience. Van het toilet tot aan de fooienpot: alles is in Blond stijl. De taartjes waren super lekker en als je een pot thee bestelt, kun je echt even samen zitten. Daarbij vind ik de locatie ook perfect! Je kunt er heel gemakkelijk een leuk dagje van maken en dan kort bij het café langswippen. Wij gaan er in ieder geval zeker nog een keer heen. En dan gaan we natuurlijk gelijk voor de High Tea. Daar ben ik zo benieuwd naar geworden! 

Ben jij ook in het Blond Café geweest? Wat vond jij ervan? Laat een reactie achter in de comments! 

 

Beoordeling (1-10): ♥♥♥ (8)

Reactie plaatsen

Reacties

Gerty Goebbels
2 jaar geleden

leuk;goed idee