Aspergesoep

Nu de asperges weer volop verkrijgbaar zijn, ben ik lekker aan het experimenteren met recepten. Ik kan ze gewoon niet laten liggen op de markt. Die bakken vol met witte asperges zouden er volgende week zomaar eens niet meer kunnen liggen... Dit keer maakte ik een heerlijk romige aspergesoep. Als je ook een fan bent van witte asperges, is dit het recept voor jou! De soep heeft een zachte en verfijnde smaak en de asperges staan helemaal centraal. Serveer de soep met wat stukjes ei om hem af te maken. Te lekker!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
500g witte asperges
1 prei
2 teentjes knoflook
2 el bloem
4 eieren
100ml slagroom
Verse peterselie
Groentebouillon
Roomboter
Zwarte peper


Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijd ongeveer twee centimeter van de onderkanten af. Kook de asperges nu 15 minuten in wat groentebouillon in een soeppan, samen met de schillen en de onderkanten.

Kook de eieren gaar in een steelpannetje, gewoon zoals je gewend bent. Snijd ondertussen de prei in halve ringen en snijd de teentjes knoflook fijn met een hakmes.

Als de asperges 15 minuten hebben gekookt, vis je deze uit de pan. Giet de bouillon met de schillen af door een zeef of een vergiet en vang hier 750ml van op in een maatbeker. Snijd de toppen van de asperges af en bewaar deze even. Snijd de rest van de asperges in stukken.

Verhit wat roomboter in dezelfde soeppan en bak de prei en de knoflook ongeveer 5 minuten op laag vuur. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak 3 minuten mee. Voeg dan de bouillon toe met de stukken asperges (niet de toppen) en breng de soep aan de kook. Kook nog rustig 5 minuten door op laag vuur.

Pureer de soep met een staafmixer, samen met de slagroom en wat zwarte peper. Zet de soep terug op het vuur en verwarm deze nog even 5 minuten, samen met de aspergetoppen en wat verse peterselie.

Serveer de soep met wat stukjes gekookte ei en nog wat extra peterselie. Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.