Zoete aardappelsoep

Ik heb laatst deze soep gemaakt voor de verjaardag van mijn broertje. We wilden een soep met vlees serveren en een vegetarische soep. Die laatste mocht ik maken. Ik koos voor deze zoete aardappelsoep en hij viel echt enorm in de smaak! Vleeseter of niet, iedereen zat aan de zoete aardappelsoep. Natuurlijk kreeg ik de vraag of ik het receptje op mijn website wilde zetten. Het heeft eventjes geduurd, maar hier is hij dan! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 grote wortels
1 rode paprika
750g zoete aardappelen
1 tl gemalen komijn
1 liter groentebouillon
2 takjes verse peterselie
2 à 3 el crème fraîche
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Zet eerst alvast de waterkoker op voor de groentebouillon. Snijd hierna alle groenten in stukjes. Dit kan lekker grof, want alles wordt straks toch gepureerd.

Verwarm wat olijfolie in een grote soeppan. Bak eerst de ui glazig samen met de knoflook. Voeg hierna de wortels, paprika en de zoete aardappelstukjes toe. Bak alles samen even 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg een liter groentebouillon toe, samen met een theelepel komijn. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten doorkoken. Draai hierna het vuur uit.

Pureer de soep samen met 2 à 3 eetlepels crème fraîche. Zet de soep terug op het vuur en voeg de takjes peterselie in hun geheel toe. Warm de soep zo nog 5 minuten door en verwijder daarna de peterselie weer.

Serveer de soep eventueel met nog een theelepel crème fraîche en wat verse peterselie!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Charlotte
2 jaar geleden

Echt heerlijk deze soep!! Ga hem volgende week op mijn werk maken! xx