Pompoensoep

Bij deze mijn recept voor pompoensoep. Als de pompoenen in het seizoen zijn, kan ik ze bijna niet laten liggen op de markt. Ze zien er dan zo mooi uit en ze kosten bijna niks... Met slechts een paar ingrediënten zet je deze heerlijke soep op tafel! Je kunt in plaats van mascarpone ook een scheutje room toevoegen. Zin in een iets gezondere versie? Laat dan de mascarpone gewoon weg, en voeg maar 1 liter bouillon toe. 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 grote pompoen
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 grote wortel
2 tenen knoflook
1 liter groentebouillon
2 el mascarpone
1 à 2 tl gedroogde salie
Peper
Olijfolie  


Bereidingswijze:
Slacht eerst de pompoen. Dit is meestal wel even een klusje. Snijd de pompoen eerst door de helft, en verwijder de zaden en het vruchtvlees met een lepel. Snijd hem vervolgens in parten en verwijder de schil. Nu kun je de pompoen in stukjes snijden. Snijd ook de rest van de groenten in stukjes.

Zet een waterkoker op en kook hierin 1,5 liter water voor de bouillon.

Doe wat olijfolie in een grote soeppan, en bak hierin de ui, knoflook, selderij en wortel ongeveer 5 minuten. Voeg de pompoen en wat salie toe en bak nog eens 5 minuten.

Voeg nu de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 25 minuten doorkoken, tot de pompoen zacht is.

Pureer alles met een staafmixer en breng op smaak met wat zwarte peper. Voeg 2 eetlepels mascarpone toe en pureer de soep nogmaals.

Serveer de soep met een lekker boerenbrood! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.