Zoetzure saus

Bij deze mijn recept voor zoetzure saus. Ik ben echt gek op deze saus! Bijvoorbeeld bij een Foe Yong Hai of een vegetarische Kip Hawaï. Gelukkig ben ik me wel bewust van de hoeveelheid suiker die normaal gesproken in deze saus zit... Helaas niet echt gezond. Nou vind ik dit af en toe helemaal niet erg. Maar omdat Foe Yong Hai bijvoorbeeld juist zo'n makkelijk recept is voor doordeweeks, wilde ik deze saus wat gezonder maken. Ik gebruik nu tomatenpuree in plaats van ketchup. Dit scheelt al heel wat! Alsnog is deze saus echt heerlijk zoet. Ik vind hem perfect zo! En hij is ook nog eens heel makkelijk. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Probeer hem maar eens bij een Foe Yong Hai. Echt super lekker!  

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1/2 ui
1 teen knoflook
1 stukje verse gember
1 groot blikje tomatenpuree (à 140g)
2 el ketjap 
2 el citroensap
1 el biologische rietsuiker
1 tl maïzena
300ml water
Kokosolie of zonnebloemolie
Peper/Zout 


Bereidingswijze:
Zet voor de saus een klein steelpannetje met wat neutrale olie op het vuur. Hak de ui, knoflook en gember fijn met een hakmes. Voeg deze toe aan het pannetje en bak even 1 minuut tot de ui glazig ziet.

Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even ontzuren. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg nu ook het water, de ketjap, het citroensap, de suiker en wat peper en zout toe.

Proef even goed tussendoor en voeg naar wens nog wat meer toe van bepaalde ingrediënten. Meng de maïzena met een eetlepel water en maak er een papje van. Voeg dit toe aan de saus en laat de saus nog 2 minuten indikken op laag vuur. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.