Zoetzure saus

Zoetzure saus is natuurlijk heerlijk bij een Foe Yong Hai, maar de originele variant bevat helaas wel heel veel suiker... Dit vond ik super jammer, omdat Foe Yong Hai juist zo'n makkelijk recept is voor doordeweeks. Om deze reden heb ik geprobeerd om de saus wat gezonder te maken. Ik gebruik in mijn recept tomatenpuree in plaats van ketchup. Dit scheelt al heel wat! Alsnog is deze saus echt heerlijk zoet en ik zou er niks meer aan veranderen. Probeer hem maar eens! Wedden dat je het ook bij deze gezondere versie houdt?

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1/2 ui
1 teen knoflook
1 stukje verse gember
1 groot blikje tomatenpuree (à 140g)
2 el ketjap 
2 el citroensap
1 el biologische rietsuiker
1 tl maïzena
300ml water
Kokosolie of zonnebloemolie
Peper/Zout 


Bereidingswijze:
Zet voor de saus een klein steelpannetje met wat neutrale olie op het vuur. Hak de ui, knoflook en gember fijn met een hakmes. Voeg deze toe aan het pannetje en bak even 1 minuut tot de ui glazig ziet.

Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even ontzuren. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg nu ook het water, de ketjap, het citroensap, de suiker en wat peper en zout toe.

Proef even goed tussendoor en voeg naar wens nog wat meer toe van bepaalde ingrediënten. Meng de maïzena met een eetlepel water en maak er een papje van. Voeg dit toe aan de saus en laat de saus nog 2 minuten indikken op laag vuur. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.