Zelfgemaakte Pastasaus

Ik ben zelf geen fan van kant-en-klare pastasauzen. Vaak wordt hier enorm veel zout en suiker aan toegevoegd. Om nog maar te zwijgen over de kunstmatige smaakstoffen... Ik maak mijn pastasaus veel liever zelf! Het is echt heel erg simpel. Je hebt er alleen wat tijd voor nodig. De tomaten moeten namelijk een uurtje roosteren in de oven. Dit geeft ontzettend veel smaak aan de saus. Heerlijk! Nu heb ik zelf helaas ook niet altijd tijd om een verse saus te maken... In dat geval kies ik dan meestal voor een biologische pastasaus. Maar, geloof me, deze saus is zo veel beter! Als je tijd hebt, duik dan je keuken in en probeer hem. Het is het helemaal waard! 

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
6 tomaten
1 ui
3 tenen knoflook
1 tl Italiaanse kruiden
1 handje verse basilicum
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.

Snijd de tomaten door de helft. Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal. Doe een beetje olijfolie over de tomaten, samen met wat peper en zout en 1/2 theelepel Italiaanse kruiden. Plet de tenen knoflook met een mes en laat het schilletje zitten. Leg de tenen knoflook ook in de ovenschaal. Rooster de tomaten en de knoflook ongeveer 1 uur in de oven.

Doe de tomaten in een mengbeker. Haal de tenen knoflook nu uit hun schilletje en doe ze ook in de mengbeker. Pureer glad met een staafmixer.

Snipper een ui. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui glazig. Voeg de saus toe, samen met een scheutje water, 1/2 theelepel Italiaanse kruiden en de verse basilicum. Snijd deze eventueel wat fijner met een hakmes.

Laat de saus nu minimaal 20 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer hem zoals op de foto met pasta en lekker veel Parmezaan! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

goebbels
2 jaar geleden

ja tijd is alles en dan 100 x lekkerder

Kim
2 jaar geleden

Ga hem zeker maken niets gaat boven zelf gemaakte pasta saus