Peterseliepesto

Ik heb sinds kort een enorme plantenbak voor kruiden in de tuin staan. Super handig, zo'n ding! Er staat onder andere peterselie in, maar ook oregano, rozemarijn, tijm, salie en nog veel meer. Aangezien ik planten al laat sterven door alleen maar naar ze te kijken, doet mijn vriend de tuin. Hij heeft gelukkig wel een paar groene vingers meegekregen! Ik weet ook niet hoe hij het gedaan heeft, maar na twee maanden zag mijn kruidenbak er zo uit:

Vooral de peterselie was enorm hard gegroeid! Dit was oorspronkelijk gewoon zo'n plantje van de Deen... Maar goed, ik vond het zonde om alles uiteindelijk weg te moeten gooien en dus besloot ik er pesto van te maken! Ik had zelf uiteindelijk iets van 5 glazen potten vol, maar het recept hieronder is voor een normale hoeveelheid. Je kunt het beste gewoon zo'n plantje van de supermarkt gebruiken. Als je er een lekkere pasta mee wilt maken, gebruik dan dit recept

 

Voor 1 grote pot pesto

Ingrediënten:
1 plant peterselie
30g Parmezaanse kaas, geraspt
15g walnoten
15g amandelen
1 teen knoflook
1/2 citroen
Extra vierge olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Rooster de noten in een droge koekenpan. Laat ze hierna volledig afkoelen.

Doe de noten, de knoflook en de geraspte Parmezaan in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal fijn.

Voeg de peterselie toe, samen met het sap van een halve citroen en wat peper en zout en zet de keukenmachine weer aan. Voeg nu al malende de olijfolie toe. Kijk zelf hoeveel je nodig hebt. Als de pesto de juiste consistentie heeft, ben je klaar! 

Ik heb er zelf deze overheerlijke pasta mee gemaakt. Zeker een aanrader!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.