Mayonaise

Ik dacht vroeger altijd dat mayonaise maken moeilijk was. Ik had wel recepten gezien waarbij je met een garde moest kloppen. Het is dan maar de vraag of de mayo lukt of niet. Sinds ik deze methode heb ontdekt ben ik helemaal om! Deze mayonaise kan eigenlijk niet mislukken en je hebt hem binnen 60 seconden op tafel. Het enige dat je nodig hebt is een staafmixer en een smalle mengbeker. Ik laat je stap voor stap zien hoe het moet.   

 

Voor 1 grote kom

Ingrediënten:
2 eidooiers
2 el citroensap
1 tl mosterd
125ml zonnebloemolie
25ml olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Doe de eidooiers, het citroensap, de mosterd en wat peper en zout in een hoge smalle mengkom. Ik gebruik gewoon de mengkom die standaard bij mijn staafmixer geleverd werd. Doe de zonnebloemolie en de olijfolie in een maatbeker.

Zet nu de staafmixer op de bodem van de mengkom. Zet hem nog niet aan. Giet de twee soorten olie bij de andere ingrediënten in de mengkom. Doe de staafmixer nu aan maar beweeg hem niet! Laat hem nog even op de bodem staan. Als je ziet dat er een mayonaise ontstaat, kun je de staafmixer langzaam omhoog trekken. Mix alles nu nog even goed door en klaar is je mayonaise!   

De mayonaise blijft zo'n 4 à 5 dagen goed in de koelkast.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.