Watermeloensalade met feta

Het begint  helaas al weer wat minder mooi weer te worden hier in Nederland... Maar toch heb ik stiekem nog gewoon de zomer in mijn bol! Ik had nog een watermeloen liggen en deze salade met feta wilde ik al een tijdje met jullie delen. Ik moest en zou hem dan alleen serveren in de schil van een watermeloen. Ik vind dit toch zo leuk staan! De salade zelf staat zo op tafel, alleen het uithollen van de meloen is even een klusje. Misschien dat ik het daarom zo lang heb uitgesteld... Hoe dan ook heb ik hier eindelijk het recept voor jullie. Deze salade is een van mijn favorieten voor de zomer! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
½ watermeloen
250g snoeptomaatjes
2 handjes verse muntblaadjes
100g feta

Voor de dressing:
1 limoen
3 el extra vierge olijfolie
1 el honing
Peper/Zout

 

Bereidingswijze:
Snijd de watermeloen in stukken en halveer de snoeptomaatjes. Hak de muntblaadjes fijn en doe alles in een saladekom. 

Maak de dressing even in een apart kommetje. Pers het sap van de limoen uit en meng dit met de olijfolie, de honing en wat peper en zout.

Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng alles goed door elkaar. Verbrokkel de feta nog even over de salade en je bent klaar!

Als je net zoals ik de salade wil serveren in de schil van de watermeloen, gebruik dan een hele. Ik heb de ene helft van de meloen uitgehold met een lepel en het vruchtvlees hiervan heb ik gebruikt voor deze heerlijke limonade. De andere helft heb ik netjes in stukken gesneden voor de salade. Het is veel makkelijker dan het lijkt! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.