Salade met Turkse balletjes

De laatste tijd eet ik steeds meer salades. Super makkelijk vind ik het! Vooral als je er een lekkere lunch voor de volgende dag aan overhoudt. Deze salade met pitabroodjes, een dikke yoghurtsaus en zelfgemaakte Turkse balletjes is absoluut een van mijn nieuwe favorieten. Wat een smaakexplosie! De balletjes maak ik gewoon zoals mijn falafel. Je zou ook kant-en-klare balletjes of falafel kunnen gebruiken. Kijk gewoon naar wat jou uitkomt. Deze zijn wel echt het allerlekkerst! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 zak slamelange (à 300g)
4 pitabroodjes
4 trostomaten
1 komkommer
200g feta
2 el extra vierge olijfolie
2 el citroensap 
Peper/Zout

Voor de Turkse balletjes:
1 blik kikkererwten (à 400g)
1 ei
1 kleine ui
2 tenen knoflook
2 el paneermeel
1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 1/2 tl komijn
2 handen verse peterselie
Peper/Zout

Voor de Turkse yoghurtsaus:
300g Turkse yoghurt
1 el citroensap
1 teentje knoflook
1 handje muntblaadjes
1 handje verse peterselie
1 tl paprikapoeder
Peper/Zout 


Bereidingswijze:
Maak de Turkse balletjes precies zoals deze falafel, maar dan met de ingrediënten van hierboven. Bereid de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ze hierna in puntjes.

Snijd de tomaten en de komkommer in stukjes. Doe ze in een saladeschaal samen met de slamelange. Verbrokkel de feta erover en voeg de olijfolie en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles door elkaar.

Hak voor de yoghurtsaus de kruiden fijn met een hakmes. Doe ze in een kom, samen met de yoghurt, het citroensap, een geperst teentje knoflook, de paprikapoeder en wat peper en zout. Roer tot een mooie saus.

Serveer de salade met de pitabroodjes, de Turkse balletjes en met de yoghurtsaus. Echt een heerlijke maaltijdsalade! Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.