Salade met mozzarella en aardbeien

Afgelopen twee weken heb ik doorgebracht in Frankrijk. Samen met mijn vriend heb ik een rondreis gemaakt in het Zuiden. Wat was het heerlijk! Natuurlijk ben ik in het buitenland altijd op zoek naar typische gerechten en producten. Markten vind ik hierom dan ook geweldig om te bezoeken. Ik ben echt heel goed geslaagd deze vakantie! Fleur de Sel, Madeleine bakvormen, lavendelhoning en gearomatiseerde oliën. O ja, en natuurlijk wijn uit Bordeaux! Ik wilde mijn nieuwe oliën zo graag proberen... Deze salade heb ik speciaal gemaakt voor bij de basilicumolie. Deze olie is natuurlijk ook gewoon in Nederland te koop. Zorg er wel voor dat je een goede kwaliteit gebruikt. Dit proef je echt!  

Het is een heel simpel recept, maar de combinatie is echt verrukkelijk! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
100g rucola melange
1 bol mozzarella
2 à 3 handjes verse aardbeien
1 kleine rode ui
2 tomaten
2 el pijnboompitten, geroosterd

Voor de dressing:
2 el goede basilicumolie


Bereidingswijze:
Rooster eventueel eerst de pijnboompitten, als je ze niet zo hebt gekocht. Doe dit in een droge koekenpan.

Doe de rucola melange in een saladeschaal. Snijd de mozzarella en de tomaten in stukjes. Snijd de ui in halve ringen en haal de kroontjes van de aardbeien. Halveer deze eventueel. Voeg dit allemaal toe aan de saladeschaal.

Eindig met de pijnboompitten en een zeer goede basilicumolie. Als je echt een goede kwaliteit olie gebruikt, heeft je salade verder geen kruiden of azijn meer nodig!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.