Marokkaanse couscoussalade

Aangezien ik deze Griekse couscoussalade een enorm succes vond, besloot ik ook een Marokkaanse versie te maken. De Marokkaanse keuken vind ik namelijk ontzettend lekker. De toevoeging van zoete ingrediënten, zoals dadels en abrikoosjes, aan hartige gerechten is echt heerlijk! In deze salade gebruik ik Ras el Hanout. Dit is een specerijenmix die je tegenwoordig overal wel kunt kopen. De citrusdressing maakt de salade helemaal af. Zeker een aanrader!  

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
150g couscous
1 groentebouillonblokje
1 tl ras el hanout, 1/2 tl komijn
1 blik kikkererwten (à 400g)
200g geraspte wortel
150g dadels
75g gedroogde abrikoosjes
100g amandelen
1 handje verse peterselie
2 takjes munt
200g feta

Voor de dressing:
1 mandarijn
1/2 citroen
2 el extra vierge olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Rooster de amandelen even kort in een koekenpan, zonder olie of boter. Bereid de couscous in een saladeschaal, zoals aangegeven op de verpakking. Doe dit samen met een verkruimeld bouillonblokje, de ras el hanout en de komijn. Roer los met een vork. Laat de couscous volledig afkoelen.

Snijd de dadels en de abrikoosjes in stukjes. Hak de amandelen, de peterselie en de munt grof met een hakmes. Doe nu alle ingrediënten bij de afgekoelde couscous, behalve de feta. Meng alles goed door.

Maak de dressing even in een apart kommetje. Rasp de schil van de mandarijn en pers deze uit. Doe dit ook met de halve citroen. Doe er wat extra vierge olijfolie bij en wat peper en zout en meng door met een vork. Doe de dressing nu bij de salade en meng alles voor de laatste keer door.

Serveer de couscoussalade met wat verbrokkelde feta en eventueel nog wat extra verse peterselie. Super lekker!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.