Griekse salade

Zoals jullie hier al eens konden lezen, heb ik samen met mijn vriend een rondreis gemaakt op de Griekse eilanden. Hier bestelden we elke avond wel een Griekse salade. Ik vind de combinatie van feta, rode ui en olijven zo ontzettend lekker. In Griekenland serveerden ze de salade meestal zoals op de foto hieronder. De feta werd dan als een groot stuk op de salade geserveerd.

Ik heb mijn Griekse salade gebaseerd op de salades die ik daar heb gegeten. Zelf haal ik mijn olijven het liefst bij de Turk. Hier hebben ze gewoon de allerlekkerste olijven! Vers blijft toch lekkerder dan uit blik. 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 komkommer
4 tomaten
1 groene paprika
2 rode uien
150g zwarte olijven, zonder pit
200g feta
Peper/Zout

Voor de dressing:
3 el extra vierge olijfolie
2 el rode wijnazijn
2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde tijm
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd hem in stukjes. Snijd de tomaten in partjes en snijd de paprika en de uien in halve ringen. Doe deze ingrediënten in een saladeschaal, samen met de olijven en wat peper en zout. Hussel alles goed door.

Maak de dressing even in een apart kommetje. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar met een vork. Verdeel de dressing over de salade en serveer hem met een mooi stuk fetakaas.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.