Spaghetti Bolognese

Wist je dat je gehakt prima kunt vervangen door linzen? Neem bijvoorbeeld een Spaghetti Bolognese! In deze spaghetti draait het normaal gesproken natuurlijk om het gehakt. Ik vind hem met linzen minstens net zo lekker! De saus krijgt dezelfde dikke structuur en de smaak komt eigenlijk ook best in de buurt. Mijn vriend beweerde dat hij niet van linzen hield... Maar hij had mooi twee borden op! ;-)

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
200g volkoren spaghetti
1 groot blik linzen (à 400g)
1 kleine ui
1 teen knoflook
1 grote wortel
1 stengel bleekselderij
1/2 blikje tomatenpuree (à 70g)
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
1 scheutje rode wijn (ongeveer 50ml) 
1 tl Italiaanse kruiden
Olijfolie
Zout/Peper
Parmezaanse kaas
Verse basilicum


Bereidingswijze:
Zet een pan met gezouten water op het vuur en kook hierin de pasta al dente. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel en de bleekselderij in kleine stukjes.

Doe wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak deze gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de linzen af en spoel ze om in een zeef. Voeg de linzen toe aan de pan samen met de Italiaanse kruiden en bak kort mee. Giet een scheut rode wijn in de pan en laat de alcohol er al roerende uit koken. Dit duurt ongeveer 2 minuutjes.

Voeg nu de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door en laat het geheel nog 15 minuten doorpruttelen. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en doe deze bij de saus in de pan. Roer alles goed door.

Serveer samen met wat Parmezaan en de verse basilicumblaadjes!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.