Pasta Primavera

 Als het weer lente wordt, kan ik het niet laten om deze pasta te maken. 'Primavera' is Italiaans voor lente. In deze pasta draait alles om de mooiste lentegroenten. Ik gebruik het liefst groene asperges en courgettes maar het maakt eigenlijk niets uit. Neem gewoon alle lentegroenten die je kan vinden en die je in huis hebt! De groenten staan in dit gerecht echt centraal en dus gebruiken we geen overheersende sauzen. We willen alle aandacht vestigen op de groenten. De groenten vormen in dit gerecht zelf hun "saus". Probeer het maar eens! Het is een andere manier van pasta bereiden dan je gewend bent maar daarom is hij juist zo leuk!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g volkoren penne
1 rode ui
2 tenen knoflook
8 groene asperges
2 courgettes
250g champignons
2 wortels, grof geraspt
3 handjes tuinerwtjes
1 handje verse basilicum
1 tl Provençaalse kruiden
1 citroen 
1 el roomboter
3 handjes Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Zet alvast een pan met gezouten water op voor de pasta. Kook de pasta hierin al dente. Vang wat kookvocht op bij het afgieten.

Snijd alle groenten. Snipper de rode ui. Snijd de asperges in lange stukken en de courgettes in blokjes. Snijd de champignons in vieren en rasp de wortels.

Zet een grote hapjespan op het vuur met wat olijfolie. Fruit de ui en pers de knoflook uit boven de pan. Bak 2 minuten, totdat de knoflook lekker begint te ruiken. Voeg nu de asperges toe en bak deze 3 minuten mee.

Nu kunnen de courgetteblokjes erbij. Bak ze 5 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak weer 5 minuten. Doe de tuinerwtjes, de geraspte wortels en de Provençaalse kruiden bij de groenten. Voeg ook de basilicum toe. Bak even 1 minuut mee.

Als het goed is, is er al wat vocht vrijgekomen uit de groenten. Samen met dit vocht gaan we een lekkere saus maken. Eigenlijk is het meer een soort warme dressing. Voeg 1 scheutje kookvocht toe aan de pan samen met 1 eetlepel roomboter en het sap van 1 citroen. Laat alles nu even pruttelen met de deksel op de pan.

Voeg de pasta toe samen met 3 handjes geraspte Parmezaanse kaas en meng alles even door. Laat de pasta nog 5 minuten staan met de deksel op de pan.

Serveer met extra Parmezaan en wat verse basilicum!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.