Courgetti met avocado-muntsaus

Ik zag deze pasta laatst op Youtube bij Deliciously Ella. Hij leek me zo lekker dat ik hem meteen heb gemaakt. Ik heb het recept hier en daar iets aangepast. Bepaalde ingrediënten had ik niet in huis of waren lastig te vinden. Het resultaat was in ieder geval heerlijk! De saus is zo romig en fris. Daarbij is dit gerecht ook nog eens heel snel klaar. Ik heb hem ook met echte pasta gemaakt en dit was ook erg lekker. Maar goed, hier het recept voor mijn Courgetti!

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
2 courgettes 
250g champignons
2 tenen knoflook
1 grote avocado 
1 handje muntblaadjes
2 el extra vierge olijfolie 
2 handjes granaatappelpitjes
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Begin met het snijden van de champignons. Snijd ze in plakjes en zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Bak de champignons, samen met 1 teen geperste knoflook.

Voor de saus heb je een keukenmachine of een staafmixer nodig. Ik gebruikte zelf mijn keukenmachine. Doe 1 avocado, 2 el extra vierge olijfolie, 1 teen knoflook, de muntblaadjes en wat peper en zout in de keukenmachine en mix tot er een mooie gladde saus ontstaat.

Je kunt zelf kiezen wat voor pasta je gebruikt. Ik heb zelf dus voor courgetti gekozen. Dit zijn pastanoedels van courgette. De saus is heel ook heel lekker met volkoren spaghetti, dus gebruik gewoon wat je in huis hebt! Voor de courgetti kun je een 'spirelli' gebruiken, maar een juliennesnijder werkt ook prima!

Draai het vuur uit en doe de  courgetti bij de champignons in de koekenpan. Voeg ook de saus toe en meng alles goed door elkaar.

Serveer de courgetti met de granaatappelpitjes. Deze maken het geheel lekker fris en zoet. De granaatappelpitjes heb je trouwens ook gewoon uit de diepvries. Dit scheelt een hoop werk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.