Witlofstamppot

Ben jij een echte stamppot liefhebber? Dit kan ook prima in de lente! Vooral vegetarische stamppotjes zijn dan een uitkomst. Zo houd je ze heerlijk licht. Ik heb deze stamppot heel lang geleden eens bij 24Kitchen gezien. Hij blijft een van mijn favorieten! Je moet er wel van houden natuurlijk, maar als je een fan bent, moet je deze zeker proberen! 

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
400g kruimige aardappels
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 tl gemalen komijn
2 el crème fraîche
1 tl mosterd
3 stronkjes witlof
1 handje verse peterselie
35g amandelschaafsel
100g rode druiven, zonder pitjes
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Doe de aardappels, de ui, de knoflook en de komijn nu in een ruime pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 18 à 20 minuten gaar.

Snijd ondertussen de witlof in halve ringen en snijd de druiven door de helft. Hak de peterselie alvast fijn met een groot mes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Giet de aardappels, de ui en de knoflook af en laat alles uitwasemen. Voeg dan de crème fraîche, de mosterd en wat peper en zout toe en stamp alles fijn met een pureestamper. Voeg de witlof en de peterselie toe en roer door met een houten lepel. Laat de stamppot met de deksel op de pan nog 3 minuten staan, zodat de witlof wat kan slinken.

Serveer de stamppot met de druiven en het amandelschaafsel. Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.