Tortizza's

Als ik toch ergens van kan genieten, zijn het wel pizza's. Het liefst elke week! Maar ja... Pizza's zijn natuurlijk niet echt goed voor de 'bikini body'... Gelukkig zijn er de "Tortizza's"! Dit zijn pizza's waarvan de bodem bestaat uit een tortillawrap. Ze zijn super simpel om te maken, snel klaar en bijna net zo lekker als een echte pizza! Daarbij zijn ze dus een stuk gezonder. Vooral als je volkoren wraps neemt. Ik laat hier mijn favoriete vegetarische pizzabeleg zien, maar je kunt natuurlijk alles op je tortizza doen wat je lekker vindt. De basis is gewoon een wrap met tomatenpuree. Daarbij gebruik je ook nog eens helemaal geen pannen. Hoe fijn is dat?       

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
4 volkoren wraps
1 groot blikje tomatenpuree (à 140g)
1 courgette
1 rode paprika
10 champignons
200g cherrytomaatjes
125g zachte geitenkaas
4 el groene pesto
1/2 zakje geraspte kaas


Bereidingswijze:
Leg een bakplaat klaar met een bakpapiertje. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Begin met 2 wraps en maak later de andere.
 Leg 2 wraps op de bakplaat en besmeer ze met wat tomatenpuree.

Snijd de courgette en champignons  in plakjes en verdeel ze over de wraps. Snijd de paprika in ringen en leg deze er ook op.

Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze over de wraps. Eindig met de pesto en de geitenkaas. Gebruik 1 eetlepel pesto per wrap en verdeel deze gelijkmatig. Zorg ervoor dat je de geitenkaas een beetje verbrokkelt. Strooi ook nog wat geraspte kaas over de wraps.  

Bak de tortizza's nu 20 minuten in de oven. Houd ze wel in de gaten want het kan hard gaan! Doe hetzelfde met de andere 2 wraps. Zorg dus dat je van alles de helft gebruikt tijdens de eerste ronde.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.