Taco's

Ik vind een 'Taco Night' echt een perfecte start van het weekend. Meestal maak ik ze dan ook op een vrijdag. Taco's zijn binnen 15 minuten klaar en ze zijn het perfecte comfort food. Serveer de taco's met wat zure room en een lekkere guacamole. Zo is je avond helemaal compleet!

 

Voor 3 à 4 personen

Ingrediënten:
1 doosjes vegetarisch gehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 rood pepertje
1 rode paprika
1 blikje maïs (à 200g)
1 blikje kidney bonen (à 200g)
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 1/2 tl oregano
12 tacoschelpen
2 handjes geraspte kaas
Zure room
Guacamole, klik hier voor het recept
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd als eerst de ui, het pepertje en de paprika in stukjes. Gebruik zoveel rode peper als je lekker vindt. Zet een hapjespan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de ui glazig met het rode pepertje en pers de knoflook uit boven de pan. Bak even 1 minuut, tot de knoflook lekker begint te ruiken.  

Voeg de kruiden toe en bak ze even kort mee. Voeg dan het vegetarische gehakt toe. Bak even 3 minuten.

Voeg de paprika toe en breng op smaak met peper en zout. Bak alles nu 8 tot 10 minuten op middelhoog vuur. Nu kunnen ook de maïs, bonen en tomatenblokjes in de pan. Roer alles goed door en laat het geheel nog even pruttelen.

Leg de tacoschelpen in een ovenschaal. Zet ze een beetje tegen elkaar aan, zodat ze niet omvallen. Zet de tacoschelpen nu ongeveer 3 à 5 minuten in de oven. Kijk even op de verpakking voor de exacte bereidingswijze.

Haal de tacoschelpen uit de oven en vul ze met de saus. Strooi wat geraspte kaas op elke taco. Je kunt de taco's nu eventueel 5 à 10 minuten onder de grill zetten. De taco's worden hier wel wat slapper van. Als je een lekker knapperige taco wil, zou ik het zo laten. Serveer de taco's met wat zure room en een lekkere guacamole!   

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.