Saag Aloo

Ik kan me voorstellen dat de meesten van jullie nog nooit van Saag Aloo hebben gehoord... Ik kwam het laatst tegen op youtube en het zag er zo lekker uit! Saag Aloo is een Indiaas gerecht met spinazie en aardappels. Het is een soort curry, maar dan helemaal ingedikt. Ik was echt enorm verrast door dit gerecht. Het zit bomvol smaak en de combinatie van de kruiden met de aardappels en spinazie is echt super lekker! Daarbij is het ook nog eens heel makkelijk om te maken. Je hebt alleen wat tijd nodig om alles lekker te laten garen.  Ik serveer de Saag Aloo het liefst in een wrap van een slablad, maar naanbrood past hier ook heel goed bij!  

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kg iets kruimige aardappelen
300g verse spinazie
1 kropsla  
1 ui
2 tenen knoflook
1 stukje verse gember
1 rood pepertje
75g geroosterde paprika's
2 el tomatenpuree
2 el zonnebloemolie
3 tomaten  
1 el paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, 2 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen komijn
2 handen verse koriander
Peper/Zout

Voor de yoghurtsaus:
4 el magere yoghurt
1 el citroensap
1 teen knoflook
1 handje verse koriander
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Begin met het maken van de saus. Doe alle ingrediënten (behalve de aardappelen, spinazie en sla) in een keukenmachine. De paprika kun je zelf roosteren in de oven, maar ik heb ze gewoon in een pot gekocht. Verwijder nog wel even de zaadjes van het rode pepertje. Maal alles fijn tot een mooie kruidige tomatensaus. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Zet een grote hapjespan op het vuur en doe de saus hierin. Laat 5 minuten pruttelen.

Was ondertussen de aardappels en snijd ze in stukken. Doe de aardappels bij de saus en doe de deksel op de pan. Laat de aardappels nu 25 minuten stomen. Roer af en toe door.

Maal de spinazie fijn in de keukenmachine. Dit kan eventueel ook gewoon met een goed mes. Na 25 minuten kan de deksel van de pan en laat je de aardappels nog 15 minuten bakken. Zorg dat de saus goed verdampt en indikt. Voeg de spinazie toe en bak nog eens 5 minuten mee.

Maak de yoghurtsaus in een apart bakje. Meng de yoghurt, het citroensap, een geperst teentje knoflook en wat gehakte koriander door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.  

Snijd de slabladeren zo van de krop af, dat er een soort wraps ontstaan. Serveer de Saag Aloo in een slablad en met de lekkere yoghurtsaus!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.