Risotto met courgette en champignons

Risotto eet ik toch echt het liefst thuis op de bank. Ik weet zelf eigenlijk ook niet waarom... Normaal vind ik het vervelend om op de bank te eten. Met risotto is dit anders. Voor mij is risotto gewoon echt comfort food! Zo'n heerlijk bordje romige rijst op schoot... Ik kan er echt van genieten! Deze risotto is daarbij nog eens extra romig door de ricotta. Met het citroensap en de Provençaalse kruiden is het daarbij echt een zomers gerechtje geworden. Super lekker! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g risottorijst
1 ui
2 tenen knoflook
400g champignons
1 courgette
125g ricotta
1 handje Parmezaanse kaas, geraspt
1/2 citroen
2 tl Provençaalse kruiden
Verse basilicum of peterselie
1,5 liter groentebouillon
Olijfolie
Peper/Zout  


Bereidingswijze:
Zet een pan op het vuur en breng hierin 1,5 liter bouillon aan de kook.

Gebruik een grote hapjespan of een braadpan voor de risotto. Eerst gaan we hierin de groenten bakken. Snijd de champignons in vieren en de courgette in stukjes. Bak de groenten ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur samen met 1 theelepel Provençaalse kruiden en wat peper en zout. Leg de groenten hierna even aan de kant op een diep bord.

Snipper de ui en bak deze nu in dezelfde pan in een scheutje olijfolie. Pers 2 tenen knoflook uit boven de pan en bak even mee. Hierna voeg je de risottorijst toe en bak je deze in ongeveer 3 minuten glazig. Voeg hier ook 1 theelepel Provençaalse kruiden toe.  

Als de rijst glazig ziet kun je beginnen met het continu toevoegen en droogkoken van de bouillon. Dit duurt in totaal ongeveer 25 minuten. Wat ik zelf het makkelijkst vind, is om dit met een grote soeplepel te doen. Ik voeg telkens 2 soeplepels bouillon toe. Zodra de bouillon is opgenomen doe ik er weer 2 soeplepels bouillon bij. Dit proces herhaal ik dan tot de 25 minuten om zijn. 

Als de rijst gaar is, draai je het vuur uit en voeg je de champignons en de courgette toe met nog 1 laatste scheut bouillon. Doe de ricotta met de Parmezaan en het citroensap van 1/2 citroen bij de risotto. Roer alles goed door en laat de pan met de deksel erop nog 5 minuten staan.

Serveer de risotto met wat verse basilicum of peterselie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.