Quinoa Goreng

Dit recept is een variant op een Nasi Goreng. Ik zag het laatst voorbij komen op 24Kitchen en ik vond het zo'n leuk idee! Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. Vooral de noten vind ik heel lekker in deze quinoa. Het geeft alles net even wat meer structuur. Voor vegetariërs is quinoa een hele gezonde keuze omdat het meer eiwitten bevat dan andere graansoorten. Echt heel leuk om eens te proberen! 

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
150g quinoa
1 ui
2 tenen knoflook
1 stukje verse gember
1 rode chilipeper
2 tl kurkuma
1/2 tl komijn
1 rode paprika
150g champignons
200g sperziebonen
2 à 3 handjes noten
2 eieren 
Gebakken uitjes
Kokosolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Kook eerst de sperziebonen 5 minuten, zodat ze nog een lekkere bite hebben. Leg deze vervolgens even op een bord.

Spoel ondertussen de quinoa af. Kook de quinoa gaar in water met wat zout en 1 tl kurkuma. Kook ook de eieren 6 minuten.

Zet een hapjespan met wat kokosolie op het vuur. Snipper de ui, en snijd de knoflook en gember fijn. Gebruik net zoveel rode peper als je lekker vindt. Ik gebruik meestal een halve. Voeg alles toe aan de pan en bak tot de ui glazig ziet.

Snijd de paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Voeg deze toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en bak ze ongeveer 7 minuten mee. Schuif de groenten even naar de zijkant van de pan en voeg dan 1 tl kurkuma en 1/2 tl komijn toe. Zorg ervoor dat de specerijen de pan raken. Als de specerijen goed beginnen te geuren, kun je alles doormengen.

Giet de quinoa af en voeg deze toe aan de pan, samen met de sperziebonen en de noten. Pel nu ook de gekookte eieren. Serveer de Quinoa Goreng met een ei en wat gebakken uitjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.