Nasi Goreng

Na een Bami Goreng en zelfs een Quinoa Goreng kon dit gerecht natuurlijk niet ontbreken op de site... Nasi Goreng is een van de bekendste Aziatische gerechten in Nederland. Veel mensen maken hun Nasi met kipstukjes. Ik gebruik voor deze vega variant omeletreepjes! Super simpel en heel lekker! Je kunt natuurlijk allerlei soorten groenten gebruiken. Dit is mijn favoriete combinatie.  

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g zilvervliesrijst
1 ui
2 tenen knoflook
1 stukje verse gember
1 rood pepertje
2 tl kurkuma
1 tl komijn
1 prei
2 paprika's
1 grote wortel

3 handen tuinerwtjes
2 el ketjap
2 el sojasaus
4 eieren
1 scheutje melk 
Kokosolie
Peper/Zout
Gebakken uitjes
Pindasaus, klik hier voor het recept


Bereidingswijze:
Kook eerst de rijst gaar in water met wat zout. Kluts de eieren met een scheutje melk en wat peper en zout. Bak er een omelet van in een grote koekenpan.

Zet een grote wok of hapjespan met wat kokosolie op het vuur. Snipper de ui, en snijd de knoflook en gember fijn. Gebruik net zoveel rode peper als je lekker vindt. Ik gebruik meestal een halve. Voeg alles toe aan de pan en bak tot de ui glazig ziet.

Snijd de paprika's en de wortel in stukjes en de prei in ringen. Voeg deze toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en bak ze ongeveer 7 minuten mee. Schuif de groenten even naar de zijkant van de pan en voeg dan 2 tl kurkuma en 1 tl komijn toe. Zorg ervoor dat de specerijen de pan raken. Als de specerijen goed beginnen te geuren, kun je alles doormengen.

Giet de rijst af en voeg deze toe aan de pan, samen met de tuinerwtjes, de ketjap en de sojasaus. Rol de omelet op en snijd deze in reepjes. Voeg de omeletreepjes ook toe aan de pan. Roer alles goed door.

Nu is de Nasi Goreng klaar! Serveer hem lekker met pindasaus en wat gebakken uitjes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.