Mexicaanse gevulde paprika's

Bij deze het recept voor mijn Mexicaanse gevulde paprika's. Dit recept is eigenlijk een beetje per ongeluk ontstaan... Er was heel veel chili sin carne over van de avond ervoor, en er lagen ook nog wat paprika's die op moesten. Ik besloot dat ik de paprika's best kon vullen met de chili. Het was echt zo'n succes! Vooral met de cheddarkaas is het net als bij de Mexicaan. Een klein beetje chili is al snel genoeg 2 personen. Je hebt dus niet veel nodig. Ik maak zelf vaak een dubbele hoeveelheid chili en rijst op de avond dat we dat eten. Wij zijn maar met zijn tweeën, dus ik kook dan voor 4 personen. De restjes chili en rijst meng ik en bewaar ik in de koelkast. De volgende dag maak ik deze paprika's dan gewoon met de restjes. Op deze manier zijn ze echt super snel klaar! Je kunt het chili en kaasmengsel trouwens ook heel goed invriezen. Als je wat over hebt, vries je dit gewoon in en kun je elk moment gevulde paprika's maken.

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
Chili sin carne voor 2 personen, klik hier voor het recept
150g zilvervliesrijst
4 tot 6 paprika's, afhankelijk van de grootte
100g cheddarkaas, geraspt
100g geraspte kaas
Zure room


Bereidingswijze:
Maak de chili zoals aangegeven in het recept en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal en bak ze alvast 15 minuten in de oven.

Meng de rijst en de chili met elkaar. Meng ook de geraspte kaas met de geraspte cheddar. Doe 2/3e van de kaas bij het chili- en rijstmengsel en bewaar de rest voor bovenop. Meng goed door en vul de paprika's. Eindig met de overgebleven kaas bovenop de paprika's.

Bak de paprika's nu 15 minuten in de oven. Serveer ze lekker met wat zure room, of met deze guacamole!   

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.