Italiaanse aardappel ovenschotel

Deze ovenschotel is super simpel om te maken en nog lekker ook! Eigenlijk is het een soort AVG'tje uit de oven. Echt perfect voor doordeweeks. Ik gebruik in dit geval prei, paprika en courgette maar als je het helemaal makkelijk wilt doen, werkt een zak wokgroenten ook prima! Het is een hele leuke afwisseling voor als je vaak AVG'tjes eet. Probeer hem maar eens!  

 

Voor 3 à 4 personen

Ingrediënten:
450g voorgekookte aardappelschijfjes
1 doosje vegetarisch gehakt
1 teen knoflook
1 prei
1 rode paprika
1 courgette
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl paprikapoeder
1 handje verse basilicum
2 handjes geraspte kaas
Olijfolie
Peper/Zout

Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de aardappelschijfjes hierin en doe ze in de oven tot de vulling klaar is. Zo krijgen de aardappels een voorsprong en weet je zeker dat ze straks goed gaar zijn.

Doe voor de vulling wat olijfolie in een hapjespan. Voeg het vega gehakt toe en bak even kort op middelhoog vuur. Pers de knoflook uit boven de pan en roer goed door. Snijd de prei in ringen en de paprika in stukjes. Snijd de courgette door de helft. De ene helft snijd je in stukjes voor in de vulling, de andere helft in plakken voor bovenop de schotel. Bewaar de plakken dus nog even.  

Als de knoflook lekker begint te ruiken kunnen de groentes worden toegevoegd aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en bak ongeveer 8 minuten. Snijd de basilicum wat fijner en voeg deze nu toe aan de pan samen met de kruiden. Doe ook de tomatenblokjes erbij en roer alles goed door.

Haal de ovenschaal met de aardappelschijfjes uit de oven en leg deze even op een bord. Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal en doe de gehaktvulling hierop. Spreid dit even mooi uit. Leg nu de plakken courgette op de vulling. Eindig met de overige aardappelschijfjes. Verdeel nog 2 handjes geraspte kaas over de ovenschaal en zet hem nog 20 minuten in de heteluchtoven.

Bij mij hadden de aardappeltjes een voorsprong van ongeveer 15 à 20 minuten. Zorg ervoor dat ze er ongeveer zolang hebben in gestaan voordat je de vulling erbij doet.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.