Griekse ovenschotel met fetagratin

Deze ovenschotel is zo makkelijk om te maken... Er komt geen pan aan te pas! Je doet alle ingrediënten in een ovenschaal en de oven doet al het werk voor je. Ik maak deze schotel daarom ook vaak als ik gasten krijg. Echt ideaal vind ik het. Het is ook nog eens een super lekker gerecht. De combinatie van de olijven en de fetagratin doet het zo goed! Daarbij is het ook weer eens wat anders. Dit is zo'n gerecht dat je blijft maken! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
2 zakjes voorgekookte minikrieltjes (à 450g)
1 courgette
5 bosuitjes
150g tuinerwtjes, uit de diepvries
1 blik zwarte olijven, zonder pit (à 400g)
6 tomaten
4 el extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook
2 tl paprikapoeder, 3 tl oregano
400g feta 
200g Griekse yoghurt
2 eieren
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.

Snijd de bosuitjes in ringen en de courgette in halve manen. Giet de olijven af en spoel ze om. Doe nu de minikrieltjes, de bosuitjes, de courgette, de olijven en de tuinerwtjes in een grote ovenschaal.

Doe 4 eetlepels goede olijfolie in een apart kommetje, samen met de paprikapoeder en de oregano. Pers 2  tenen knoflook uit boven het kommetje. Voeg de kruidenolie toe aan de ovenschaal en hussel alles goed om met je handen.

Snijd de tomaten in plakken en verdeel ze dakpansgewijs over de ovenschotel. Zet hem nu voor ongeveer 35 à 40 minuten in de oven. Check even of de aardappeltjes mooi gaar zijn.

Mix ondertussen de fetakaas, de Griekse yoghurt en de eieren in een hoge mengkom met een staafmixer. Haal na 35 à 40 minuten de ovenschotel uit de oven en verdeel het fetamengsel erover.

Zet de ovenschotel nu nog 10 minuten onder de grill, tot de gratin een mooi kleurtje heeft.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.