Goulash

Elk jaar gaan we met de familie op wintersport. Heerlijk vind ik dat! Lekker een weekje skiën in Oostenrijk. Na een lange dag op de berg, bestel ik 's avonds dan vaak een goulash. Gewoon de echte goulash met stukken rundvlees. Eenmaal thuis krijg ik daar dan altijd weer zin in! Aangezien ik normaal gesproken niet graag zulke porties vlees eet, heb ik er een heerlijke vega versie van gemaakt! Het was even zoeken en puzzelen, aangezien stukken vlees niet heel makkelijk te vervangen zijn. Ik heb uiteindelijk gekozen voor stukken aardappel en bruine bonen. Dit pakte zo goed uit! Echt heerlijk! De bruine bonen hoef je niet per se toe te voegen, maar zorgen wel voor betere voedingswaarden. Alle smaken van een goulash vind je terug in deze stoofpot. Alleen dan lekker zonder vlees. Echt het proberen waard!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g zilvervliesrijst
650g vastkokende aardappels
1 pot bruine bonen (à 370g)
2 uien
2 tenen knoflook
1 grote wortel
3 paprika's
1 blikje tomatenpuree
1 el bloem
750ml groentebouillon
1 el paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn 
2 gedroogde laurierblaadjes
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Snijd de uien in stukjes. Bak eerst de uien in een grote hapjespan of in een braadpan. Doe dit in wat olijfolie voor 15 minuten. Zorg ervoor dat de uien mooi karamelliseren. Snijd ondertussen de wortel, paprika's en de aardappels in stukken.

Pers na 15 minuten de knoflook uit boven de pan. Bak even kort mee en voeg dan de wortel en de paprika's toe. Bak 5 minuten mee. Voeg hierna de paprikapoeder en de komijn toe en wacht even 1 minuut, tot de geuren goed vrijkomen.

Voeg dan de bloem toe en bak de bloem in 1 minuut gaar. Hierna kunnen de aardappels, de tomatenpuree, de laurierblaadjes en de bouillon in de pan. Voeg ook wat peper en eventueel zout toe.

Laat de goulash nu minimaal 20 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel schuin op de pan. Voeg na 20 minuten de bonen toe en warm alles nog 5 minuten door.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Peggy Hoogwerf
een jaar geleden

Hi Amber!

Ik ga je recept vanavond maken in mijn restaurant.
Het ziet er lekker uit!

bedankt

Vegetarisch met Amber
een jaar geleden

Super bedankt voor je leuke reactie Peggy! Was hij lekker?

goebbels
3 jaar geleden

lijkt wel lekker;gaan we proberen