Frittata met courgette

Je kunt een frittata natuurlijk op heel veel verschillende manieren maken, maar dit blijft mijn favoriet. Wist je dat een frittata eigenlijk uit armoede is ontstaan? De Italianen maakten deze omelet met alle restjes die ze nog over hadden van de dag ervoor. Groenten en pasta's werden dan zo in de omelet gegooid. Hier is het ook een ideaal gerecht voor, dus gebruik ook vooral de dingen die je nog hebt liggen! Gebruik deze combinatie gewoon als inspiratiebron.  

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
400g vastkokende aardappels
1 ui
2 tenen knoflook
1 courgette
2 handjes tuinerwtjes, uit de diepvries
8 eieren
1 handje verse peterselie
1 tl Provençaalse kruiden
100g geraspte kaas
75g zachte geitenkaas
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de aardappels in stukjes en kook ze ongeveer 10 minuten in water met wat zout. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.

Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in stukjes. Fruit de ui in een koekenpan met wat olijfolie. Pers de knoflook uit boven de pan en bak kort mee. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur.

Kluts de eieren, samen met de Provençaalse kruiden, wat gehakte verse peterselie  en wat peper en zout.

Doe de gekookte aardappelstukjes in een ovenschaal, samen met de ui, de courgette en de tuinerwtjes. Giet het ei mengsel hier overheen en roer een beetje door. Verdeel de geraspte kaas en de geitenkaas over de frittata en bak hem ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.