Foe Yong Hai

Ik ben echt gek op Foe Yong Hai van de chinees. Naar mijn idee een van de lekkerste vegetarische dingen die je er kunt bestellen. Heerlijk met zoetzure saus! Wist je al dat een Foe Yong Hai super makkelijk is om te maken? Het is eigenlijk gewoon een simpele groente omelet. Wij eten het vaak doordeweeks, want het staat zo op tafel. Ook een heel makkelijk gerecht om de groenten op te maken die je nog hebt rondslingeren. Alles kan erin! Serveer hem met deze zoetzure saus. Echt een heel lekker gerechtje!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g zilvervliesrijst
8 eieren
1 ui
2 tenen knoflook
2 paprika's 
1 wortel, grof geraspt
250g champignons
3 handje tuinerwtjes, uit de diepvries  
1 scheutje melk
Zoetzure saus voor 4 personen, klik hier voor het recept
Kokosolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd alle groenten fijn en rasp de wortel. Verhit wat kokosolie in een grote koekenpan en fruit de ui. Pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee. Voeg de rest van de groenten toe en bak alles 8 minuten op hoog vuur.   

Kluts ondertussen de eieren in een kom met wat peper en zout. Voeg de tuinerwtjes toe aan de eieren, samen met een klein scheutje melk. Kluts het eimengsel nu nog een keer.

Voeg het eimengsel toe aan de koekenpan en bak de omelet ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan. Keer de omelet om en bak nog even kort. Het is niet erg als de omelet nu breekt. We hakken hem straks toch in stukken.

Maak ondertussen de zoetzure saus zoals aangegeven in het recept.

Als de omelet klaar is kun je hem in grote stukken verdelen. Verdeel de omelet over de borden en serveer hem met de rijst en de zoetzure saus!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.