Fajita's

Ik ben dus echt een enorme fan van Mexicaans eten. Misschien nog wel het meest omdat het voor mij staat voor lekker lang tafelen... Je kunt er gewoon zo veel lekkere dingen bij serveren! Wat dacht je van een schaal nacho's en een glas Sangria? Deze fajita's zijn bij mij echt favoriet. Of je nu met zijn tweeën bent of met zijn zessen, dit gerecht staat super snel op tafel. Ik serveer er dan het liefst ook allemaal Mexicaanse dips bij. Op deze manier kun je echt even met elkaar genieten van al het lekkers op tafel. Het ultieme weekendgevoel!

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
2 portobello's
2 paprika's
3 bosuitjes
1 teen knoflook
1/2 rood pepertje
1 tl gerookte paprikapoeder, 1/2 tl gemalen komijn
1 limoen

Om mee te serveren:
4 kleine tortilla wraps
Geraspte kaas
Zure room
Guacamole, klik hier voor het recept
Salsasaus, klik hier voor het recept
Nacho's


Bereidingswijze:
Snijd als eerst het rode pepertje fijn. Gebruik zoveel rode peper als je lekker vindt. Ik gebruik meestal een halve. Verwijder dan wel de zaadlijsten. Snijd de portobello's en de paprika's in reepjes. Zet een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak het rode pepertje even kort en pers de teen knoflook uit boven de pan. Bak even 1 minuut, tot de knoflook lekker begint te ruiken.

 

Voeg daarna de portobello's, de paprika's, de kruiden en het sap van 1 limoen toe. Breng alles op smaak met peper en zout en bak ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur. Snijd de bosuitjes fijn en voeg ze na 8 minuten toe aan de pan. Bak ze 1 minuut mee met de groenten.

Serveer de Mexicaanse groenten in een wrap met wat geraspte kaas, guacamole, salsasaus en zure room. De nacho's maken er natuurlijk een echt fajita feestje van!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.