Curry zoals bij Me Naam Naan

Zoals je hier kon lezen, heb ik laatst heerlijk Thais gegeten met mijn vriend bij Me Naam Naan in Amsterdam. Ik kon die groene curry maar niet vergeten! Omdat het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat we er weer zullen eten, heb ik de curry thuis nagemaakt. Het is een heerlijke homemade versie geworden! Ik heb extra groenten toegevoegd, maar verder leken de smaken heel erg op die van Me Naam Naan. Wil je weten hoe een authentieke Thaise curry proeft? Maak dan zeker deze! Of ga eens langs bij Me Naam Naan. Dat kan natuurlijk ook! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g rijst
1 blok tofu (à 375g)
1 rode peper
2 teentjes knoflook
1 stukje verse gember
3 el Thaise groene currypasta
1 aubergine
250g sperziebonen
1 blik kokosmelk (à 400ml)  
1 limoen
2 steranijs
1 el palmsuiker of rietsuiker
1 el sojasaus
2 handjes tuinerwtjes, uit de diepvries
Kokosolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Giet de tofu af en dep droog met een schone theedoek. Duw zoveel mogelijk vocht uit de tofu met de theedoek en dep weer droog. Snijd de tofu hierna in stukjes en zet even aan de kant.

Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de rijst toe. Kook de rijst ongeveer 8 minuten en giet af. Laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan.

Verhit tegelijkertijd wat kokosolie in een wokpan en snijd de rode peper, de knoflook en de gember fijn. Voeg toe en bak kort op hoog vuur.  Doe de currypasta erbij en wok alles tot je de kruiden goed begint te ruiken.

Snijd de aubergine in stukjes en halveer de sperziebonen. Voeg dit toe aan de wokpan en bak alles nu ongeveer 3 minuten op hoog vuur.

Voeg de kokosmelk toe, samen met de tofu, het sap van de limoen, de steranijs (kneus deze eerst even met een groot mes), de suiker en de sojasaus. Roer goed door en laat alles nu 10 minuten doorkoken op laag vuur met de deksel schuin op de pan. 

Voeg de tuinerwtjes toe en breng het geheel eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Laat alles nu nog 2 minuten doorkoken.

Serveer de curry met de rijst en eventueel nog wat extra limoenpartjes. De curry lijkt dus echt op deze heerlijke authentieke curry! Je kunt de review van Me Naam Naan hier teruglezen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.