Chili sin carne

 Ik ben echt dol op chili! Het is heel makkelijk om te maken en ook nog eens super voedzaam. Daarbij is het gewoon heel erg lekker... Vroeger aten wij thuis altijd chili con carne. Dit is nog steeds een van mijn favoriete maaltijden maar ik moet toegeven dat ik een chili sin carne toch lekkerder vind. Bij een chili con carne overheerst het gehakt altijd zo... Deze chili sin carne is daarentegen een explosie van allemaal verschillende smaken.  Ik vind hem het allerlekkerst met wat zure room erbovenop. Echt een favoriet voor doordeweeks!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g zilvervliesrijst
1 doosje vegetarisch gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 rood pepertje
2 potten Hak Bonenmix kidney-, reuze-, bruine bonen (à 370g) 
2 blikken tomatenblokjes (à 400g)
1 klein blikje tomatenpuree (à 70g) 
400g Mexicaanse roerbakgroenten
1 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl oregano, 1/4 tl kaneel
Verse koriander
Zure room
Olijfolie
Peper/Zout

Bereidingswijze:
Zet een grote pan met dikke bodem op het vuur. Snipper de ui en snijd het pepertje fijn. Gebruik zoveel rode peper als jij lekker vindt. Bak de ui en het pepertje kort in wat olijfolie. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even mee.

Voeg na 1 minuut het vegetarische gehakt toe aan de pan. Laat dit 3 minuten meebakken. Hierna kun je de groentemix toevoegen. Bak alles nog 5 minuten.   

Schuif de groenten naar de rand van de pan en voeg de tomatenpuree toe. Bak goed mee om te ontzuren. Voeg dan de kruiden toe. Laat de geuren even goed vrijkomen.

Spoel de bonen af in een zeef en voeg deze toe, samen met de tomatenblokjes. Meng alles goed door en laat het nu 20 minuten doorpruttelen.

Begin nu met het koken van de rijst. Doe dit zoals aangegeven op de verpakking. Als de rijst klaar is, heeft de chili lang genoeg geprutteld.

Serveer de chili met wat zure room en verse koriander. Dit maakt het natuurlijk helemaal af!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.