Makkelijke Aardappelgratin

Ik ben in September begonnen met een Master Literary Studies op de UvA. Gelukkig ben ik samen met mijn studiegenootje Carlijn en vermaken we ons prima! Als de colleges wat minder interessant zijn, hebben we altijd onze favoriete hobby om over te kletsen, namelijk: koken! Laatst wist ik niet wat ik 's avonds moest maken en vroeg ik Carlijn wat zij at. Ze ging een Gratin Dauphinois maken, een Franse aardappelgratin. Hierbij gebruikte ze een geheim ingrediënt dat deze ovenschotel niet alleen heel lekker maakt, maar ook nog eens super makkelijk en snel! Benieuwd? Lees dan snel het recept! 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
600g vastkokende aardappels
250ml slagroom
250ml halfvolle melk
1 zakje Cup-a-Soup Franse ui (à 13g)
1 teentje knoflook
3 à 4 handjes geraspte kaas
Zwarte peper


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 185 graden.

Snijd de aardappels in dunne plakjes. De schil kun je gewoon laten zitten! Leg de aardappelschijfjes hierna in een ovenschaal.

Meng de slagroom, de melk, het soeppoeder, een geperst teentje knoflook en wat zwarte peper in een maatbeker. Giet dit mengsel hierna over de aardappels.

Bak de gratin nu 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal hem na 40 minuten uit de oven en verdeel de kaas erover. Zet de gratin dan nog 10 minuutjes onder de grill, tot de kaas mooi gesmolten is.

Reactie plaatsen

Reacties

Carlijn
een jaar geleden

Jaaaa, lekker !!

Lidia
een jaar geleden

Lijkt me heerlijk. Ik ga het snel eens proberen.