Geroosterde broccoli uit de oven

Dit is eigenlijk geen recept te noemen maar het is zo lekker! Ik heb het over geroosterde broccoli uit de oven... Broccoli is heel vaak in de aanbieding bij de supermarkt. Toch liet ik het dan vaak liggen. Ik word gewoon niet heel warm van gekookte broccoli. Sinds ik heb ontdekt dat geroosterde broccoliroosjes net snoepjes zijn, maak ik ze nooit meer anders! Op de een of het andere manier karamelliseert de broccoli een beetje in de oven. Het wordt heerlijk zoetig en er komt zo'n lekker krokant korstje op. Echt geweldig! Als de broccoli nu in de aanbieding is, sla ik in. Zo heb ik een lekker bijgerecht maar ook meteen een snack voor de rest van de week. Ik heb zelfs mijn broertje aan de broccoli gekregen en mijn vader vroeg of ik suiker gebruikt had... Kortom, echt het proberen waard!

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
1 stronk broccoli
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje.

Snijd de broccoli in roosjes en snijd deze vervolgens in plakjes. Doe ze in een kom en giet er wat olijfolie overheen. Doe er lekker wat peper en zout bij en meng alles goed door. Zorg ervoor dat elk plakje broccoli besmeerd is met wat olijfolie.

Leg de broccoliplakjes op de bakplaat. Ze mogen niet op elkaar liggen dus doe het desnoods in delen. Anders roosteren de broccoliplakjes niet goed en is meteen het gewenste effect weg...

Bak de broccoli ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Houd het wel goed in de gaten want het kan hard gaan.

Nu zijn je broccolisnoepjes klaar! Je kunt ze op allerlei manieren serveren en ze zelfs als snack gebruiken!  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.