Echte Sri Lankaanse Dhal

Zoals jullie hier hebben kunnen lezen, heb ik in Sri Lanka een super leuke kookworkshop gevolgd! Gelukkig hebben we daar geleerd hoe je een echte Sri Lankaanse Dhal kunt maken. Dit aten we daar namelijk bijna elke dag! Dhal curry maakt meestal onderdeel uit van een Rice & Curry. Dit is als het ware het nationale gerecht van Sri Lanka. Als je een Rice & Curry bestelt, krijg je een groot bord met geurige rijst en meestal zo'n 3 à 4 curry's erbij. 

Een Dhal is gelukkig heel erg makkelijk om te maken. Ik heb voordat ik naar Sri Lanka ging al eens een authentieke Dhal proberen te maken, maar deze was toch wel heel anders! Dit recept is veel makkelijker. Je doet eigenlijk gewoon alles in een pan en dan breng je het aan de kook. Er zijn vast meerdere versies van deze heerlijke curry te vinden, maar dit is de versie die ik van het Sri Lankaanse vrouwtje heb geleerd. Ik gebruik zelf een pannetje uit Sri Lanka. Elk klein pannetje werkt in principe hier. Gebruik gewoon wat je in huis hebt!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
200g rode linzen
1 rode ui
3 tenen knoflook
1/4 tl kurkuma, 1/4 tl currypoeder, 1/4 tl chilipoeder
1 à 2 tl gebroken kaneelstokjes  
1 tl biologische rietsuiker
1 handje gedroogde curryblaadjes
300ml water
100ml romige kokosmelk
2 flinke handen verse spinazie
Zout


Bereidingswijze:
Laat de rode linzen 20 minuten weken in een klein pannetje met water. Giet de linzen na 20 minuten af en doe ze terug in het pannetje.

Snijd ondertussen de rode ui in stukjes. Plet de gepelde knoflooktenen met een groot mes en hak deze ook grof in stukjes. Doe nu alle ingrediënten bij de linzen in het kleine pannetje, behalve de kokosmelk, de spinazie en het zout.

Breng aan de kook en laat 15 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Roer de dhal regelmatig door. Voeg na 15 minuten de spinazie, de kokosmelk en het zout toe en laat nog 5 minuten doorkoken. De curryblaadjes en de kaneelstokjes kun je trouwens niet opeten. Vis deze er dus nog even uit!

Eet smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.