Aardappeltjes uit de oven met rozemarijn

Ik vind aardappels op hun best als ze uit de oven komen. Met zo'n heerlijk krokante buitenkant, maar toch nog zacht van binnen. Ik krijg er alweer helemaal trek in! Ik wilde graag met jullie delen hoe ik mijn aardappeltjes uit de oven altijd maak. Deze manier vind ik namelijk het allerlekkerst! Daarbij is het een enorm handig bijgerecht. Je kunt de aardappeltjes serveren in een AVG'tje, maar ook zeker tijdens een luxe diner. Ik maak ze het liefst met rozemarijn en knoflook, maar andere kruiden zullen vast ook heerlijk zijn!   

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
400 à 500g iets kruimige aardappelen
2 el olijfolie
3 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn
Zout/Peper


Bereidingswijze:
Snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook ze eerst 10 minuten in gezouten water. Giet de aardappels af en laat ze goed uitwasemen. Schud de aardappels hierna even heen en weer in de pan. Zo worden de aardappels wat ruwer. Dit zorgt voor lekker knapperige aardappeltjes!

Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed ook alvast een bakplaat met een bakpapiertje.  Snijd de rozemarijn wat fijner en plet de knoflooktenen met een mes. Laat het schilletje van de knoflook zitten. Leg de aardappels op de bakplaat, samen met de tenen knoflook en de rozemarijn. Giet 2 eetlepels olijfolie over de aardappeltjes en hussel alles goed om met je handen. Elk aardappeltje moet voorzien zijn van een laagje olie. Zorg ervoor dat de aardappeltjes niet over elkaar heen liggen. 

Bak de aardappels nu ongeveer 40 minuten in de oven. Hussel ze tussendoor even om.

Serveer de aardappels lekker met wat peper en zout. Dit doen we dus pas ná het bakken. Nu kun je genieten van je heerlijke krokante aardappeltjes uit de oven!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.