Tabouleh met falafel

Gepubliceerd op 18 augustus 2019 16:18

Net zoals falafel is deze tabouleh een Libanees gerecht. Tabouleh is een salade die bestaat uit couscous of bulgur en verder heel veel verse kruiden. We kunnen eigenlijk wel zeggen dat de kruiden de slablaadjes vervangen in deze salade. Juist daarom vind ik hem zo lekker. Tabouleh zit echt vol smaak! Door de tomaatjes, komkommer en citroen wordt alles toch een fris geheel. Je kunt tabouleh als bijgerecht serveren, maar ik serveer hem hier als hoofdgerecht. Door de falafel, hummus en yoghurtsaus is hij lekker vullend. Deze salade is ook echt perfect om mee te nemen naar een picknick. Hij blijft heel lang lekker. Ook als je hem in een bakje meeneemt! 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
100g bulgur of couscous 
3 bosuitjes 
250g cherrytomaatjes 
1/2 komkommer 
3 handjes verse koriander 
3 handjes verse peterselie 
2 takjes verse munt 
1 citroen
2 el extra vierge olijfolie  
12 balletjes falafel, klik hier voor het recept 
2 el hummus 
Peper/Zout

Voor de yoghurtsaus:
3 el Turkse of Griekse yoghurt 
1 handje verse koriander
1 teentje knoflook  
1 el citroensap


Bereidingswijze: 
Bereid de couscous in een saladeschaal, zoals aangegeven op de verpakking. Roer los met een vork.

Snijd de bosui fijn en doe deze bij de couscous. Snijd de komkommer, en de tomaatjes in stukjes en voeg toe. Hak alle verse kruiden fijn met een hakmes. Voeg deze toe aan de salade en meng alles goed door. Voeg het sap van 1 citroen en 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe. Breng alles op smaak met peper en zout. Hussel nog een keer om.  Laat de salade nu goed afkoelen.

Bereid de falafel zoals aangegeven in het recept. Je kunt eventueel ook kant-en-klare falafel nemen.

Maak de yoghurtsaus even in een apart kommetje. Meng de yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 1 geperst teentje knoflook en wat fijngehakte koriander.

Serveer de tabouleh met de falafel, de hummus en de yoghurtsaus. Echt super lekker!  


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.