Twee kleurensoep met bladerdeegsterren

Gepubliceerd op 18 augustus 2019 16:15

Ben je op zoek naar een ideaal voorgerecht voor bij het kerstdiner? Deze soep is echt perfect! Hij ziet er super feestelijk uit en is natuurlijk helemaal vegetarisch. Dan hoef je ook niet moeilijk te doen met meerdere gerechtjes. Daarbij is de soep snel klaar en smaakt hij heerlijk. Wil je echt indruk maken deze Kerst? Je weet waar je het recept kunt vinden!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
Voor de groene soep:
1/2 ui 
1 teen knoflook 
2 groene paprika's
400ml groentebouillon
250g tuinerwtjes, uit de diepvries
1 handje verse basilicum 
Olijfolie
Zwarte peper

Voor de rode soep:
1/2 ui
1 teen knoflook
1/4 rode peper
2 rode paprika's 
300ml groentebouillon 
3 tomaten 
1 tl gerookte paprikapoeder
Olijfolie
Zwarte peper

Voor de bladerdeeg sterren:
2 plakjes bladerdeeg
1 ei 
1 tl Italiaanse kruiden 


Bereidingswijze:
Snijd alle ingrediënten grof in stukjes. Alles wordt straks toch gepureerd, dus doe dit niet te precies. Zet twee soeppannen met wat olijfolie op het vuur. Bak in beide pannen de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.  

Voor de groene soep voeg je nu de groene paprika's toe en bak je deze 4 minuten. Voeg daarna de bouillon toe en kook de soep 10 minuten. Voeg na 10 minuten de tuinerwtjes en de basilicum toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met de peper en pureer de soep glad met een staafmixer.

Voor de rode soep voeg je de rode peper en de rode paprika's toe. Bak dit 4 minuten. Voeg dan de bouillon, de tomaten en het paprikapoeder toe en kook de soep 12 minuten. Breng op smaak met de peper en pureer de soep glad met een staafmixer.

Maak ondertussen de bladerdeeg sterren. Laat de plakjes bladerdeeg 5 minuten ontdooien. Zet een bakplaat klaar met een bakpapiertje. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.

Kluts het ei goed met een vork. Steek nu met een stervormige uitsteker sterren uit het bladerdeeg en leg deze op de bakplaat. Besmeer ze met een kwastje met het ei en verdeel de Italiaanse kruiden eroverheen. Bak de sterren ongeveer 10 minuten in de oven.

Schenk de soepen in twee maatbekers. Giet de soepen tegelijkertijd in de soepkommen. Doe dit langzaam en voorzichtig. Verdeel de sterren over de soep en serveren maar! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.