Pasta met verse tomatensaus

Gepubliceerd op 17 augustus 2019 17:34

Dit pastagerecht is heel makkelijk te maken en heeft lekker veel smaak! Als de trostomaatjes in de aanbieding zijn koop ik er altijd lekker veel. In deze pasta zijn ze de ster van het gerecht. Als je de tomaatjes lang laat stoven met een deksel op de pan, ontstaat er echt een heerlijke saus. Zeker het proberen waard! Serveer de pasta met een lekkere salade of met een stokbroodje. Deze Caprese gaat bijvoorbeeld heel goed samen met de verse tomatensaus. 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
200g volkoren pasta 
1 groentebouillonblokje
1 ui
2 tenen knoflook
500g zoete trostomaatjes
Peper/Zout
Extra vierge olijfolie
Italiaanse kruiden
Verse basilicum
Parmezaanse kaas


Bereidingswijze:

Zet een grote pan met water op het vuur en voeg het bouillonblokje toe. Kook de pasta al dente.

Snipper de ui. Doe een flinke scheut extra vierge olijfolie in een hapjespan en pers daarin de knoflook. Zet het vuur nu pas aan op een lage temperatuur. Als de knoflook lekker begint te ruiken, kan de ui erbij.

Snijd de tomaatjes in vieren of in achten, afhankelijk van de grootte. Voeg de tomaatjes toe aan de hapjespan. Doe de deksel op de pan en laat de tomaatjes 10 minuten stoven op middelhoog vuur. Voeg na 10 minuten wat zout, peper, basilicum en Italiaanse kruiden toe. Doe de deksel weer op de pan en wacht nog eens 10 minuten. Je kunt nu zien dat de tomaatjes echt een soort saus hebben gevormd. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe.

Giet de pasta af en meng deze met de saus. Serveer de pasta met wat extra verse basilicum en de Parmezaanse kaas! Een Caprese doet het ook heel goed bij deze pasta.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.