Roti à la Amber

Gepubliceerd op 17 augustus 2019 15:56

Roti is zo'n gerecht waar ik spontaan trek in kan krijgen. Na een avondje stappen, maar vooral ook als ik op zaterdag over de markt loop. Hier staat vaak een kraampje met allerlei Surinaamse gerechten. Wat ik dus echt heel leuk vind, is dat ze ook een vegetarische roti kunnen maken! Geen probleem, zegt de meneer dan. Natuurlijk moest ik deze verrukkelijke roti namaken... In mijn versie gebruik ik de vegetarische kipstukjes van Vivera. Samen met de iets kruimige aardappelen en kerriepoeder ontstaat er gewoon pure magie in mijn pan. Ik gebruik overigens gewoon sperziebonen in plaats van kousenband. Ik bedoel, echt traditioneel is hij toch al niet meer... Wel super lekker, dat kan ik je verzekeren!  

Voor 2 personen

Ingrediënten:
1 doosje vegetarische kipstukjes 
300g iets kruimige aardappelen 
300g sperziebonen (of kouseband) 
1 kleine ui 
2 tenen knoflook 
1 rood pepertje
1 el kerrie of masala kruiden 
500ml groentebouillon 
2 eieren
2 rotivellen 
Kokosolie 
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Kook eerst de eieren in een steelpannetje. Ik kook ze voor dit recept 7 à 8 minuten. Zet ook alvast de waterkoker aan voor de bouillon.

Snipper de ui en snijd het rode pepertje fijn. Gebruik zoveel rode peper als je lekker vindt. Ik gebruik in deze roti maar heel weinig. Door het lange koken kan het pepertje nogal pittig worden! Zet een hapjespan op het vuur met wat kokosolie. Bak hierin de ui glazig samen met de rode peper. Pers de knoflook uit boven de pan en bak een minuutje mee. Voeg hierna de kipstukjes toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoog vuur.

Ondertussen kun je de aardappels wassen en in stukjes snijden. Voeg ze na 5 minuten toe, samen met de kerriepoeder. Bak even 2 minuten mee, zodat de geuren en smaken goed vrijkomen. Breng alles op smaak met peper en zout.  

Doe 300ml bouillon in de pan en roer goed door. Laat alles nu 10 minuten koken op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sperziebonen wat kleiner en voeg ze na 10 minuten toe, samen met de overige 200ml bouillon. Laat nu weer 15 minuten koken op middelhoog vuur.  

Bereid de rotivellen in de magnetron, zoals aangegeven op de verpakking. Serveer de roti met een rotivel en een gekookt eitje. Smullen maar!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.