Bami Goreng

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 19:01

Zie hier mijn recept voor Bami Goreng. Vroeger aten wij best vaak bami thuis. Het was zo'n lekker makkelijk recept voor doordeweeks. Mijn moeder maakte het dan gewoon met zo'n zakje bamikruiden en lekker veel satésaus. Ik krijg er nu alweer zin in! Veel mensen denken dat het moeilijk is om een bami te maken zonder pakjes en zakjes, maar dit is echt niet het geval. Het is juist super makkelijk! Je hebt eigenlijk maar 2 specerijen nodig: kurkuma en komijn. Ik koop mijn kruiden zelf altijd bij de toko, maar zelfs als je ze gewoon bij de supermarkt haalt, is het uiteindelijk veel voordeliger. Deze bami zet je binnen 15 minuten op tafel. Het leuke is dat je er eigenlijk alles aan toe kunt voegen wat je nog in huis hebt liggen. Houd je dus vooral niet te veel aan het recept en maak er lekker je eigen versie van!  

Voor 3 à 4 personen

Ingrediënten:
6 mienestjes (of 200g eiermie)
1 doosje nasi/bami blokjes (Quorn)
2 tenen knoflook
1 stukje verse gember
1 rood pepertje 
450g bamigroenten (pakket)
2 handen tuinerwtjes, uit de diepvries
1 tl kurkuma , 1/2 tl komijn
2 el ketjap
1 el sojasaus
3 à 4 eieren
Kokosolie

Eventueel:
Pindasaus, klik hier voor het recept
Gebakken uitjes 
Cassave kroepoek

 

Bereidingswijze:
Breng alvast wat water aan de kook in een grote pan voor de mie. Zet het vuur laag en wacht tot het juiste moment om de mie te koken. 

Snijd de gember en het rode pepertje fijn. Doe wat kokosolie in een wok, en voeg de gember en het pepertje toe. Pers de knoflook uit boven de pan en bak alles even kort op hoog vuur. 

Als de knoflook lekker begint te ruiken, voeg je de groenten en de bami blokjes toe aan de pan. Bewaar de taugé uit het groentepakket nog even. Deze kun je beter aan het eind pas toevoegen. Bak het geheel zo'n 5 à 6 minuten op hoog vuur.

Kook ondertussen de mie.

Voeg na 6 minuten de kurkuma en de komijn aan de groenten toe. Bak de specerijen even kort mee, tot alles goed begint te ruiken. Voeg dan 2 handen tuinerwtjes en de taugé toe. Laat deze even 1 minuut opwarmen voordat je de mie toevoegt. Doe nog 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels ketjap in de pan voor de smaak en hussel alles goed door elkaar.

Bak nu nog even de eieren in een klein pannetje. Reken 1 ei per persoon.

Serveer de bami met het gebakken eitje. Het smaakt natuurlijk nog beter met pindasaus en wat gebakken uitjes!  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.