Falafel

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 18:11

Als ik zin had in falafel, kocht ik deze eerst altijd bij de Albert Heijn. Gewoon zo'n kant-en-klaar bakje. Je hoefde de falafel dan alleen even te bakken in wat olie. Wist ik veel dat falafel zo makkelijk was om zelf te maken! Je leest op internet wel dat kikkererwten in blik niet zouden werken. Dit recept bewijst het tegendeel! Deze falafels hebben super veel smaak en ze hebben een hele lekkere structuur. Als je een keukenmachine hebt is dit recept al helemaal makkelijk... Je gooit alle ingrediënten in de machine en klaar ben je. Heb je geen keukenmachine? Dan werkt een staafmixer ook prima. Je moet de ingrediënten dan alleen even in delen mixen. Zelf serveer ik mijn falafel het liefst in een pitabroodje. Met extra veel knoflooksaus! Of wat dacht je van deze heerlijke salade?    

Voor 18 balletjes falafel

Ingrediënten:
1 blik kikkererwten (à 400g)
1 ei
1 kleine rode ui
2 tenen knoflook 
2 el paneermeel
1 handje verse koriander
1 tl komijn, 1/2 tl kurkuma, 1/4 tl cayennepeper  
Kokosolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze even af onder de kraan. Doe ze vervolgens in een keukenmachine met een hakmes. Doe het ei, de ui, de knoflook, wat zout en de kruiden erbij. Zet de keukenmachine aan en maal alles fijn. Laat de machine alleen niet te lang gaan! Dan krijg je een soort hummus... 

Doe het falafelmengsel nu in een kom en voeg 2 eetlepels paneermeel toe. Meng alles nog even goed door met een spatel. Maak ongeveer 18 balletjes van het mengsel met je handen. Druk ze een beetje plat, zodat ze de vorm krijgen van falafels. Leg de falafels even op een bord.

Verwarm flink wat kokosolie in een koekenpan. Je kunt ook zonnebloemolie gebruiken. Er moet echt een laagje olie in de pan liggen. Zo wordt je falafel het mooist. Bak de falafels aan beide kanten 5 minuten, tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Leg wat keukenpapier op het bord en laat de falafel hier even op uitlekken.

Zo simpel was het! Je kunt de zelfgemaakte falafel serveren in een pitabroodje maar je kunt er ook een heerlijke salade mee maken. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.