Lekkere spruitjes met aardappelpuree

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 16:18

Vroeger lustte ik nooit spruitjes. Vreselijk vond ik ze! Ik moet ook zeggen dat ik ze op die manier nog steeds niet lust. Ze waren dan helemaal suf gekookt en smaakten uiteindelijk naar zweetvoeten... Tegenwoordig weet ik wel beter. Spruitjes kunnen zo lekker zijn. Vooral op deze manier met knoflook en citroen. Echt heerlijk! Ik serveer de spruitjes het liefst met aardappelpuree en een lekkere kaasschnitzel. Wedden dat je ze zo wel lust? 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
2 kaasschnitzels 
400g spruitjes 
3 tenen knoflook 
1 citroen 
400g kruimige aardappels 
150ml melk
1 el roomboter 
1 snufje nootmuskaat 
Olijfolie 
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Schil de aardappels en doe ze in een pan samen met genoeg water en wat zout. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd de onderkanten van de spruitjes af en verwijder de buitenste blaadjes. Halveer de spruitjes eventueel. Kook ze nu voor maar 3 minuten. Houd ze goed in de gaten, want ze moeten een lekkere 'bite' houden.

Als de spruitjes klaar zijn, giet je ze af en laat je ze even droog stomen. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Voeg de spruitjes toe en bak ze 5 minuten op hoog vuur. Snijd de knoflook in plakjes en voeg deze toe. Bak de spruitjes nog 2 minuten met de knoflook op middelhoog vuur. Maak de spruitjes af met wat peper, zout, citroenrasp en wat citroensap.

Verwarm de melk samen met de boter in een steelpannetje. Giet de aardappels na 20 minuten af en laat ze even droog stomen. Stamp de aardappels glad met een pureestamper en voeg hierna de melk met de boter toe. Voeg ook wat peper, zout en de nootmuskaat toe. Roer alles glad tot een mooie puree.

Bak de kaasschnitzels in wat olie of boter. Serveer ze met de lekkere spruitjes en de aardappelpuree.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.